12 жовтня 2016

Бібліотеки для дітей в системі національно-патріотичного виховання. Обласний веб-семінар

Сьогодні обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки провела веб-семінар на тему: «Бібліотеки для дітей в системі національно-патріотичного виховання», - для керівників районних і міських бібліотек для дітей області, а також шкільних бібліотекарів і методистів з фондів шкільних бібліотек, що прийняли запрошення на цей захід.
Одним із центральних питань програми вебінару став огляд ходу реалізації обласного інноваційного партнерського проекту ПрофіКвест «В долонях ступу і Дніпра» та визначення актуальних завдань щодо проведення проміжного заходу цього проекту. Тому до участі у вебінарі були запрошені також наші партнери – співкоординатори цього проекту в центрах зайнятості, а місцем проведення вебінару визначено центри зайнятості – обласний та районні(міськрайонні) відповідно, з використанням технічного обладнання центрів, засобами Scopia Desktop.

Крижановська Ольга Володимирівна, заступник директора ХОБД ім. Дніпрової Чайки, та Кличановський Андрій Ігорович, начальник відділу організації профорієнтації Херсонського обласного центру зайнятості, ознайомили учасників веб-семінару з форматом заходу, призначеного на 17 листопада 2016 р., та завданнями команд ПрофіКвесту. Мова йде про презентацію підсумків першого із завдань проекту - прокладених командами туристичних маршрутів по рідному краю.
У продовження програми вебінару Бардашевська Анна Іванівна, директор бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, ознайомила працівників бібліотек з основними документами, в яких визначені актуальні завдання бібліотек в національно-патріотичному вихованні дітей та підлітків, зокрема із затвердженою рішенням сесії Херсонської обласної ради №226 від 9 вересня 2016 р. регіональною комплексною програмою на 2016-2021 рр. "Дитина - громадянин - патріот України"; із рекомендованими новими формами роботи.
У виступі були поставлені акценти також на основних заходах, запланованих на 2017 рік.
Основні професійні конкурсні проекти 2016-2017 рр., а саме - обласні конкурси на кращий бібліотечний веб-проект та на кращий правовий захід "Правові орієнтири" презентувала Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи.
Бєла Олена Віталіївна, завідувач сектору документів іноземними мовами, поінформувала колег про завершення акції у форматі "Велике читання" та підготовку до його загальноміського фіналу, до участі в якому запрошуються і учасники проекту із дитячих та шкільних бібліотек області. 

За підсумками семінару бібліотеки-учасниці отримали також ряд матеріалів у електронному форматі, зокрема календар знаменних і пам'ятних дат на 2017 рік, біобібліографічний посібник "Валентина Нижеголенко" (до 80-річчя херсонської письменниці), укладені бібліографами ХОБД ім. Дніпрової Чайки. 
  
***  
Про захід - також на сторінці обласного центру зайнятості в Фейсбуку:
https://www.facebook.com/KheOCZ/posts/1867176043515007

Немає коментарів:

Дописати коментар