18 жовтня 2016

Обласний семінар шкільних бібліотекарів Херсонщини

17 жовтня - перший день роботи обласного семінару-практикуму шкільних бібліотекарів та методистів районних методичних кабінетів, що опікуються бібліотеками, який спільно організували Херсонська академія неперервної освіти та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Тема семінару - "Шкільна бібліотека в умовах інформаційного суспільства. Інноваційний розвиток", і триватиме він ще два дні, зокрема 19 жовтня - на базі бібліотеки  ім. Дніпрової Чайки.

Програма семінару досить насичена і включає як обговорення актуальних завдань та тематичних напрямків у роботі шкільних бібліотек, ознайомлення зі змінами в шкільних програмах, що безпосередньо стосуються шкільних бібліотек - наприклад, зміни у колі програмного та позапрограмного читання учнів, так і практичний компонент.
У програмі першого дня семінару - виступ Катерини Володимирівни Волик, методиста МК при управління освіти Херсонської міської ради з питання "Зміни у програмі та підходах до навчання дітей у початковій школі: що може шкільна бібліотека?",
консультація  щодо підготовки конкурсних матеріалів до цього авторитетного професійного змагання від переможця минулого Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека" Тетяни Миколаївни Єжової, завідувача бібліотеки Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова.

Активно попрацювали учасники семінару під час практичного моделювання - групової форми роботи, в якій їм пропонувалося змоделювати певний захід або бібліотечну акцію за заданими формами та назвами.


Створені у трьох групах бібліотекарів міських шкіл моделі були презентовані загалу, знайшли резонанс у опонентів - групи бібліотечних працівників із районів Херсонщини і викликали жваве обговорення багатого потенціалу і можливих різноманітних підходів до практичної реалізації кожної з форм.

Наступний робочий день семінару буде присвячений проблематиці медіаосвіти та медіаграмотності і відбудеться також на базі Херсонської академії неперервної освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар