02 березня 2017

Весняні старти читання та творчості

Перший весняний старт - ІІІ обласний фестиваль виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви". (Спільний наказ управління культури і управління освіти, науки та молоді ОДА від 6.02.2017 №26/23 та Положення про Фестиваль; заявка на участь у Фестивалі у текстовому файлі). 
Фестиваль практично не змінив свого формату у порівнянні зі святом поезії та творчості 2016 року. Обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки як співорганізатор Фестивалю проведе у своїх залах обласний фінал у категорії "автори", а також опікуватиметься, спільно із журі категорії "художники", організацією вернісажу малюнків-ілюстрацій до творів Ліни Костенко. 
Саме на Гала-концерті Фестивалю 23 березня буде офіційно оголошено про відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання у нашій області.
(Наказ про проведення Фестивалю в 2017 році).
P.S. Анонс Гала-концерту Фестивалю: http://sol-legas.org/aphisha/poetichnii-kamerton-l-ni-kostenko-patr-otichn-leitmotivi-1543.html 
    
***
Не гають часу і юні херсонські "книгомани" - триває реєстрація та відбірний етап для участі у змаганні на звання найкращого читача року серед учнів 6-х та 7-х класів (наказ про проведення конкурсу). В середині березня будуть вписані перші рядки у "Велику книгу читацьких рекордів Херсонщини - 2017", а от двоє "суперчитачів" нашої області, які будуть визначені на обласному фіналі (його проведення заплановане на 5 квітня),отримають шанс стати учасниками фантастичного 8-го Дитячого форуму у Львові.


***
Весна надихає на творчість.
І, доки авторитетне журі ІV відкритого конкурсу "ФантФест", визначає найкращі з-посеред надісланих із усіх куточків України і зарубіжжя творів у жанрі фантастики та фентезі, юні початківці-літератори вже мають чергове творче завдання - і не менш захопливе!
Обласна літературно-краєзнавча акція "Легенди Херсонщини" (лютий-червень 2017 року) закликає до створення власних легенд (на основі народних переказів) та авторських літературних обробок місцевих легенд, що побутують у рідному краї.
Творчі роботи від учасників акції приймаються до 15 травня 2017 року. Підведення підсумків та відзначення найактивніших учасників (на конкурсних засадах) заплановано на червень 2017 року. Ініціатор цього чудового задуму - Благодійний фонд "Майбутнє Херсонщини", бібліотека ім. Дніпрової Чайки є співорганізатором Акції, організаційно її проведення підтримують управління освіти, науки та молоді і управління культури ОДА.
(Наказ та положення про акцію "Легенди Херсонщини"). 


Немає коментарів:

Дописати коментар