28 березня 2017

Професійне вдосконалення – запорука плідної
та креативної праці

На базі КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» відбувся  дводенний обласний  семінар для працівників бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів, організований КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради (в рамках курсів підвищення кваліфікації).
У перший день для учасників була проведена професійна екскурсія «Простір та проекти сучасної бібліотеки, що обслуговує дітей», яка включала презентації бібліографічної іграшки "Вітальня Дніпрової Чайки" та аудіопроекту "Казочка на добраніч".
На практичному занятті  бібліотекарі мали змогу ознайомитися зі складними випадками укладання бібліографічного опису за державними стандартами, а також систематизації  документів; отримали консультацію щодо чинних вимог до організації та оформлення списання документів із бібліотечних фондів.
Також була організована консультація «Створюємо Велику книгу читацьких рекордів Херсонщини разом», під час якої учасники навчання могли отримати відповіді на запитання стосовно організації читацьких змагань.
На завершення першого дня семінару бібліотекарями відділу обслуговування учнів 5-9 класів та сектору абонемента був підготовлений огляд сучасних українських творів для дітей «Літературні прем’єри».
Другий день семінару мав не менш насичену програму. Його по праву можна назвати Днем презентацій. Адже було презентовано  три ресурси.
В першу чергу учасники  отримали повну консультацію з проведення інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» та ознайомлені з особливостям організації ігрового процесу  кожної гри електронного ресурсу з комплекту «Ігри патріотів Херсонщини».
Також були презентовані проект «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова» і створені в його рамках бібліотечні медіа уроки, а також колекція авторських ігор літературної тематики, віртуальних книжкових виставок та бібліографічних веб-ресурсів з ігровими компонентами «Ігродром в бібліотеці».
Практична частина другого дня семінару включала ділову гру, яка дозволила в черговий раз  акцентувати увагу на обов’язкових вимогах до оформлення бібліотечної документації  ДСТУ «Бібліотечна статистика».
На завершення семінару працівники відділу інтернет-послуг презентували свій формат реалізації ідеї, придбаної на Міжрегіональному ярмарку "БібліоКре@тив-2016" у Полтавської ОБД ім. Панаса Мирного «Херсон: краплинки історії» (краєзнавча парасолька)».

Альона Ліпкіна,
головний бібліотекар

Немає коментарів:

Дописати коментар