26 квітня 2018

"Василеві передзвони" у Скадовську

26 квітня секція "Бібліотека на допомогу формуванню основних компетенцій Нової української школи" продовжила свою роботу в бібліотеці імені Дніпрової Чайки.
Із доповіддю "Актуальні питання розбудови діяльності бібліотек, що обслуговують дітей: впровадження УДК" перед учасниками конференції виступила Дзюба Наталія Йосипівна, заступник генерального директора з інформаційних технологій Національної бібліотеки України для дітей;
досвідом колег у питанні національно-патріотичного виховання поділилась у своєму виступі Митрофанова Лариса Іванівна, директор Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.


***
Паралельно Всеукраїнський освітній форум продовжував свою роботу у Скадовську - тут тривав V Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей "Василеві передзвони". Його заключна частина відбулась у Скадовському районному палаці культури ім.Т.Г.Шевсенка, у фойє якого скадовські школярі влаштували галерею живих інсталяцій за казками В.О.Сухомлинського.
Урочисте підбиття підсумків Форуму відкрили вітальні виступи очільників Скадовського району та міста Скадовська і церемонія вручення Почесних грамот і Подяк Всеукраїнської асоціації імені Василя Сухомлинського. 
За активну участь у підготовці і проведенні Всеукраїнського освітнього форуму "Нова українська школа - діалог з Василем Сухомлинським"  Почесними грамотами, зокрема, нагороджені співробітники бібліотеки імені Дніпрової Чайки - Наталія Попова, заступник директора з наукової роботи (зокрема - за адміністрування веб-проекту "Ювілейна медіатека. До 100-річчя В.О.Сухомлинського") та Альона Ліпкіна - автор буктрейлера "Казкові світи Василя Сухомлинського".
Дипломами були нагороджені лауреати фестивалю у всіх номінаціях, зокрема в номінації, що об'єднала творчі проекти, пов'язані із застосуванням літературної спадщини Василя Сухомлинського у формуванні особистості учнів відзнаки вручила Наталія Йосипівна Дзюба, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей.
***
Паралельно із фестивальними заходами у Скадовську цього дня відбувалися зустрічі юних читачів із авторкою улюблених "Часодіїв" Наталією Щербою. Місцем проведення однієї з таких зустрічей стала читальна зала Скадовської центральної бібліотеки, і ось яку цікаву інсталяцію підготували бібліотекарі за мотивами творів письменниці - "Час, який змінює":

Немає коментарів:

Дописати коментар