25 квітня 2018

«Нова українська школа – діалог з В.О.Сухомлинським»

25-26 квітня на Херсонщині відбувся Всеукраїнський освітній форум «Нова українська школа – діалог з В.О.Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського. У його програмі - науково-практична конференція та V Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей "Василеві передзвони".
Відеозапис прямої трансляції з пленарного засідання Всеукраїнського форуму, що проходило 25 квітня 2018 року з 10:00 до 12:00 у Херсонському державному університеті:
   

Організаторами Форуму є Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та Херсонський державний університет, а бібліотека імені Дніпрової Чайки виступила у ролі партнера та базою для роботи однієї з секцій науково-практичної конференції, а саме - "Бібліотека на допомогу формуванню основних компетенцій нової української школи".
Із основною доповіддю за програмою роботи секції виступила Дзюба Наталія Йосипівна, заступник генерального директора з інформаційних технологій Національної бібліотеки для дітей. ЇЇ тема - "За Сухомлинським: шляхи взаємодії бібліотеки та Нової української школи у формуванні ключових компетентностей дитини-читача" (презентація до виступу).  
Матеріали до виступів учасників секції можна переглянути тут: https://goo.gl/ZNH33u
     
***
В перший день форуму на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки також відбулась презентація ресурсу «Ювілейна медіатека» за участі доньки видатного українського педагога Ольги Сухомлинської та відомих науковців, співорганізаторів та учасників Форуму,
а також прем'єрний показ буктрейлера "Казкові світи Василя Сухомлинського", створеного Ліпкіною Альоною Григорівною, головним бібліотекарем молодшого відділу бібліотеки ім. Дніпрової Чайки:
   
Репортажі про Форум:
http://khoda.gov.ua/nova-ukra%D1%97nska-shkola-%E2%80%93-d%D1%96alog-z-v-o-suhomlinskim
https://naps.gov.ua/ua/press/releases/1388/
http://academy.ks.ua/?p=13235

***
В рамках Форуму також відбулись зустрічі херсонських поціновувачів творів у жанрі фентезі та фантастики із сучасною українською письменницею Наталією Щербою за підтримки Видавничого дому «Школа» та херсонської книготорговельної мережі «Учбова книга».
Репортажі про зустрічі:
https://news.library.kherson.ua/2018/04/blog-post_77.html
https://news.library.kherson.ua/2018/04/blog-post_10.html

Немає коментарів:

Дописати коментар