20 січня 2019

V обласний фестиваль поезії Ліни Костенко

Запрошуємо до участі в V обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви».
Засновники і організатори Фестивалю – Департамент культури, туризму та курортів, Департамент освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації і Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Основне завдання Фестивалю – популяризація та презентація творчості нашої сучасниці, поета світового масштабу. Фестиваль робить акцент на громадянській ліриці, поезіях патріотичного звучання, найбільш актуальних для нашого сьогодення. До участі у Фестивалі запрошуються мешканці Херсонської області віком від 12 років, які презентують твори Ліни Костенко або авторські роботи за мотивами творчості поетеси у категоріях «читці», «вокалісти», «автори» власних віршів та «художники-ілюстратори».
Категорії авторських творів та ілюстрацій з минулого року відкриті також для учасників з інших регіонів, оскільки участь у них може бути також заочною (авторські роботи — тексти віршів і малюнки — слід надсилати на адресу бібліотеки. При цьому електронна версія фестивальних творів має бути додана до заявки — міститись у тому ж файлі, названому за прізвищем та іменем учасника).
Фестиваль проводиться у два етапи: перший, відбірковий, відбувається у районах та містах Херсонської області і під час нього компетентні журі визначають, хто саме із талановитих і обдарованих шанувальників поезії Ліни Костенко отримає запрошення на підсумкове свято. Лауреати Фестивалю, визначені з числа фіналістів компетентними журі, здобувають право виступити в Гала-концерті і отримують дипломи та пам’ятні подарунки – книги Ліни Костенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар