04 червня 2019

Професійна програма фестивального дня

3 червня, в рамках професійної програми обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад, що працюють за довгостроковою акцією "Мрій! Читай! Досягай!", керівники спеціалізованих бібліотек області та волонтерських бригад із публічних бібліотек, підбили підсумки сезону 2018-2019 року.


Завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Ольга Давида зробила огляд діяльності найбільш активних волонтерських команд області за наданими звітами, а також проаналізувала висвітлення роботи в акції у колективному блозі "Бібліотечні волонтери Херсонщини", у блогах та на сторінках у соцмережах окремих бібліотек і структурних підрозділів з обслуговування дітей.
За традицією, до програми цього дня було включено також "Ярмарку інноваційних ідей".
Серед презентованих колегами новаторських проєктів - масштабна й багатогранна робота на базі літературно-мистецького майданчика у стилі фен-шуй "Китай зблизька"; оригінальна "Правознавча прокачка"; яку презентувала бібліотека Каховської гімназії; комунікаційний проєкт бібліотеки-філії №21 для дітей Херсонської ЦБС, який дозволяє підтримувати оперативний зворотній зв'язок з батьками юних читачів "Бібліотека у Viber"; Скадовська бібліотека для дітей поділилась ідеєю щорічного відзначення найактивніших читачів у переддень Нового року у форматі урочистої церемонії нагородження "Твій зірковий час".

Особливу увагу учасників заходу привернув інтегрований краєзнавчий проєкт Великоолександрівської ЦДБ «Нам не забути дні війни – навіки в пам’яті вони», суть якого полягає у відеореконструкції подій Другої світової війни за літературним твором місцевого автора Василя Шевченка «Про що співають солов’ї».

Немає коментарів:

Дописати коментар