21 червня 2019

Інформаційні ресурси і проекти на допомогу вчителям і вихователям

21 червня 2019 року в рамках спільного проєкту Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради на «знайомство» до книгозбірні завітали вихователі та вчителі початкових класів.


Спочатку курсантів ознайомили з простором та структурою бібліотеки, з історією книгозбірні, адже саме в цьому році  бібліотека святкує своє 95-ти річчя.
У кожному структурному відділі вчителі мали змогу переглянути виставки, познайомитись з методичними періодичними виданнями, які можна використовувати в своїй роботі, дізнатись бібліотечні «секрети» роботи з дітьми дошкільнятами та  молодшого шкільного віку.


З інноваційними формами роботи, програмами підтримки дитячого читання, цікавими заходами, незвичайними святами ( Читай – компанія мандрує, Супер бабуся, Мій татусь найкращий в світі…) гостей ознайомила Наталія Крижановська, завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. В своїй розповіді вона звернула увагу на імена улюблених дитячих письменників – Антона Сіаніки, Наталі Гузєєвої, Олеся Ільченко. Вчителі «поринули» в дитинство: грали в ігри - «Морський математичний бій», відвідали «Літературний фуршет», побували на «Полі див», відгадували тварин за звуками, розгадували загадки та кросворди. Всі продемонстровані ігри різної тематики – патріотичні, літературні, краєзнавчі  були розроблені працівниками молодшого відділу.



Із сайтом дитячої бібліотеки, з блогами ознайомила вчителів Ольга Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування, зупинившись на цікавому та корисному на сьогоднішній день  ресурсі «Бібліотечні медіа-уроки». Вчителям було презентовано Ігродром бібліотеки,  проект «Світові вершини Херсонщини».
У світ незвичайних дитячих книжок курсанти «поринули» з Ольгою Давидою, завідуючою відділом бібліотечного прогнозування та інновацій. Форми та зміст книг настільки різноманітні, що легко привернуть увагу не лише дітей, а й їх педагогів. З ними можна грати, спати, товаришувати, читати, навчатися.
Про медіа- іграшки, як ефективний засіб роботи з молодшими школярами розповідала Альона Ліпкіна, головний бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, а це і «Ігри патріотів Херсонщини», «Від А до Я – читання щодня».
Наприкінці зустрічі всі курсанти отримали запрошення до співпраці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар