27 травня 2020

Веб-ресурси для організації краєзнавчої роботи

27 травня працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки взяли участь у обласному тренінг-семінарі на тему «Організація краєзнавчої роботи шкільних бібліотек з використанням тематичних ресурсів віддаленого доступу» для працівників бібліотек ЗЗСО м. Херсон, який бібліотека організувала у партнерстві з КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
Онлайн-робота відбувалась на платформі Zoom та об’єднала близько п’ятдесяти учасників – шкільних бібліотекарів. За програмою тренінг-семінару відбулась презентація нового курсу кінопедагогіки «Херсонщина в кадрі», зініційованого Херсонською академією неперервної освіти. Фахівці нашої бібліотеки із задоволенням відгукнулись на пропозицію долучитись у якості співавторів-розробників нового факультативного курсу.
Краєзнавчий проєкт адресованим старшокласникам, як факультативний цикл занять з обов’язковим медіакомпонентом. Метою проєкту є презентація життєвого шляху і творчих досягнень особистостей світового рівня в галузі кінематографу, що народилися або працювали на Херсонщині.
Далі на учасників тренінгу чекав огляд циклу авторських відеороликів «Література Херсонщини». Літературне краєзнавство у відеоформаті представила Юлія Чернієнко, письменниця, головний бібліотекар читальної зали бібліотеки ім. Дніпрової Чайки.
Про краєзнавчі веб-ресурси, створені за матеріалами, зібраними учасниками обласного партнерського проєкту «ПрофіКвест «В долонях степу і Дніпра» та медіа-гру «Херсонські ерудит-мандри» (серія «Ігри патріотів Херсонщини») говорила у своєму виступі завідуювачка інформаційно-бібліографічного відділу Ганна Новицька.
На завершення свого модулю в програмі тренінг-семінару працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки подякували організаторам та учасникам за співпрацю у тренінг-семінарі та запросили колег до використання тематичних ресурсів нашої книгозбірні в організації краєзнавчої роботи шкільних бібліотек.
Програму навчання продовжили виступи Наталії Шальнової, завідувачки бібліотеки Херсонської гімназії №6 - лабораторії перспективного досвіду з краєзнавчої діяльності ШБ, та Оксани Токовило, завідувачки відділу краєзнавства Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара.
По завершенні навчальної програми її учасники пройшли тестування, результати якого стануть підставою для отримання сертифікатів.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар