22 липня 2021

Школа грантового менеджменту

Сталий розвиток сфери культурних послуг, у тому числі й бібліотечного обслуговування, у сучасних умовах важко уявити без залучення позабюджетних коштів – грантів, благодійної допомоги, спонсорської підтримки. Саме участь у різноманітних грантових програмах, як свідчить міжнародний і вітчизняний досвід, відкриває широкі можливості як для розвитку інфраструктури (залучення коштів на придбання необхідних матеріальних ресурсів, обладнання), так і для підтримки програмної діяльності для задоволення культурних потреб громад.
Проте успіх у залученні грантів значною мірою визначається наявністю необхідних знань та навичок у грантопошукувачів. Адже грантове фінансування надається, як правило, за результатами конкурсів, у ході яких заявники повинні пройти декілька етапів складної процедури подання проєкту, продемонструвати його значущість, а в разі успіху – готовність до управління його реалізацією.
Саме з метою забезпечення такої підготовки Херсонська обласна ради зініціювала проведення курсів з написання грантових проєктів – у формі очно-заочної Школи грантового менеджменту, «учнями» якої стануть працівники бібліотек та фахівці з бібліотечного обслуговування, що працюють у новостворених центрах культурних послуг територіальних громад Херсонщини. Організація навчання покладене на КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради. Адже колектив бібліотеки має 20-річний досвід успішної діяльності щодо залучення грантів та проектного менеджменту, зокрема – щодо реалізації проєктів, підтриманих грантами Українського культурного фонду, потужного державного інвестора розвитку культурних і креативних індустрій у нашій країні. До проведення навчання планується запросити також досвідчених у роботі з грантами менеджерів сфери культури нашої області.
Школа працюватиме із середини вересня до кінця жовтня 2021 року за інтенсивною програмою. А за підсумками навчання планується організувати Ярмарок інноваційних проєктів, підготовлених його учасниками, кращі з яких на конкурсних засадах будуть відзначені та рекомендовані для практичного впровадження у територіальних громадах.

Відбір учасників курсів здійснюється за попередньою реєстрацією, яка вже відкрилася. 
Реєстраційна форма доступна за посиланням: https://cutt.ly/emOA82V.

Немає коментарів:

Дописати коментар