23 жовтня 2021

Школа грантового менеджменту: лайфхаки успішного звітування

22 жовтня у Школі грантового менеджменту відбувся тренінг за темою "Звітування про реалізацію проєкту".  На підготовці змістового проєкту основну увагу зосередила у своєму виступі Людмила Абсава - голова правління ГО «Глобальний погляд», кандидатка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри «Фінанси і кредит», проєктна менеджерка, тренерка, фасилітаторка освітніх програм, експертка з партисипації.

Основні правила підготовки фінансового звіту, формування пакету звітних документів за вимогами УКФ, а також до оформлення додатків та звіту аудитора проєкту виклала Олена Ромашина, головний бухгалтер бібліотеки імені Дніпрової Чайки. 
Обидві тренерки також проаналізувати виконання практичного завдання за підсумками двох попередніх тренінгів.
Із грантовими проєктами, реалізованими за підтримки УКФ у 2018-2020 роках Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей ім. Т.Г.Шевченка, ознайомили учасників навчання Валентина Черноус, директор бібліотеки, та  Оксана Лифар, заступник директора з наукової роботи. 

Огляд веб-майданчиків для пошуку інформації про потенційних грантодавців для проєктів галузі культури, а також авторитетних донорів, що працюють в Україні, підготувала для учасників навчання Ірина Шестопал,  завідувачка відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків з громадськістю Національної бібліотеки України для дітей.
"Учні" Школи грантового менеджменту активно спілкувались із гостями проєкту, ставили запитання та уточнювали деталі роботи в грантових проєктах.

Модерувала навчання директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Бардашевська, а технічне забезпечення zoom-зв'язку здійснював фахівець Інтернет-центру бібліотеки Ілля Абрамов.




Немає коментарів:

Дописати коментар