02 квітня 2022

Міжнародний день дитячої книги

2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги (International Children's Book Day - ICBD), започаткований у 1967 році за  рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY). Мета проведення свята - виховання любові до читання та привернення уваги до дитячих книжок.

Дата для свята обрана не випадково: саме цього дня народився Ганс Крістіан Андерсен - славетний данський казкар, завдяки творам якого у світі змінилося ставлення до дитячої книги взагалі й до казки зокрема. Раз на два роки IBBY присуджує дитячим письменникам і художникам найпрестижнішу нагороду – Міжнародну премію імені Г. К. Андерсена з врученням золотої медалі.

Одна з національних секцій Міжнародної ради з питань дитячої книги виступає спонсором свята, визначає його тему та запрошує популярного письменника для написання особливого послання для всіх дітей світу, а відомі художники на його основі створюють оригінальний плакат.

Ці матеріали по-різному використовуються для популяризації книг і читання. Багато секцій IBBY пропагують ICBD через ЗМІ та організовують різноманітні заходи в школах і публічних бібліотеках. 

Спонсором Міжнародного дня дитячої книги 2022 року є IBBY КанадиНа сайті національної секції Канади можна ознайомитись із подіями, приуроченими до свята, а також із міжнародними проєктами на підтримку українських дітей, які стали біженцями внаслідок війни росії проти України.

Національна секція IBBY України опублікувала звернення з нагоди Міжнародного дня дитячої книги:



Немає коментарів:

Дописати коментар