14 квітня 2022

Мапа культурних втрат України

Український культурний фонд створив інтерактивну «Мапу культурних втрат» для наочної демонстрації масштабів руйнації, вчинених агресором злочинів проти культури нашої країни.  Така візуалізація воєнних злочинів, на думку розробників, спростовує заяви російського керівництва, що армія рф начебто наносить точкові удари виключно по об’єктах військової інфраструктури.

До наповнення мапи може долучитися кожен. Якщо ви стали свідками знищення культурної спадщини під час збройної агресії російської федерації проти України, надсилайте фото або відео докази до Міністерства культури та інформаційної політики через веб-ресурс https://culturecrimes.mkip.gov.ua . Після підтвердження інформації, дані будуть відображені на цій інтерактивній мапі. 

На території Херсонщини на дату цієї публікації зафіксовано пошкодження окупаційними військами гранітного пам'ятного знаку на честь В’ячеслава Чорновола, встановленого у серпні 2011 року - до 20-річчя Незалежності України, як свідчення про присвоєння площі біля торговельного центру "Салют" імені В. Чорновола.


Немає коментарів:

Дописати коментар