21 травня 2022

День Європи в Україні

Щороку третьої суботи травня відзначається український День Європи, тобто цьогоріч саме 21 травня. Це свято встановлене, щоб вшанувати європейський шлях України, її прагнення до інтеграції в ЄС та утвердження спільних європейських цінностей.

Три роки тому, 23 травня 2019, в бібліотеці імені Дніпрової Чайки зустрічав своїх перших відвідувачів куточок "ЄС на книжковій полиці". Його просвітницька діяльність набувала особливої значущості саме в травневі дні, коли бібліотека організовувала численні офлайн та онлайн активності для юних херсонців і дітей нашої області.

Фото 2021року

Фото 2021року

Фото 2021 року

День Європи в Україні нині ми зустрічаємо в умовах війни. Тож єдиною можливістю долучитись до відзначення цієї, як ніколи раніше актуальної й значущої для українців події, є інтернет-простір.

Добре відома нашим бібліотекарям і читачам платформа https://euroquiz.org.ua/ запрошує:"Спробуйте свої сили у новому міні-квізі до Дня Європи в Україні, гаслом якого є #StandWithUkraine! Відповідайте на цікаві питання та дізнавайтесь нові факти про підтримку України Європейським Союзом у боротьбі з росією. Усі учасники, які успішно пройдуть Євроквіз, отримають електронний Диплом від Представництва ЄС в Україні." 

На цьому ж порталі публікуються новини мережі куточків "ЄС на книжковій полиці", розгорнутої в бібліотеках України для дітей та для юнацтва: https://euroquiz.org.ua/library .

Ще одна можливість дізнатись про активності українських бібліотек до Дня Європи, а також отримати інформацію про Європейський Союз - громадський  майданчик "Все про Європу у бібліотеках" (проєкт за підтримки Erasmus+): https://eulib.ula.org.ua/.

Немає коментарів:

Дописати коментар