28 січня 2023

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Вільнюсу — 700»

25 січня стартував Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Вільнюсу — 700» з нагоди відзначення 700-річчя столиці Литовської Республіки. Ініціатор проведення конкурсу  Посольство Литовської Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію проведення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей, а координаторами проведення Конкурсу в областях визначені обласні дитячі бібліотеки.

Проведення конкурсу має на меті підтримку культурних зв’язків між українськими та литовськими народами, знайомство українських дітей з культурою, історією, традиціями литовської столиці — міста Вільнюс, що входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; розкриття у творчості дітей прагнення до збереження миру; привітання литовських дітей з днем народження міста Вільнюс.

Участь у конкурсі можуть брати діти з України віком до 18 років, а їхні творчі роботи змагатимуться у трьох вікових категоріях:
— дошкільники та учні 1-4 класів;
— учні 5-7 класів;
— учні 8-11 класів.

Конкурс проводиться з 25 січня по 1 червня 2023 року у три тури:
— перший — з 25 січня по 31 березня — на місцевому рівні у бібліотеках територіальних громад області;
— другий — з 1 по 20 квітня — на обласному рівні в обласних бібліотеках для дітей;
— третій (підсумковий) — з 21 квітня по 1 червня — на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

Учасники Конкурсу кожної вікової групи готують оригінальні малюнки, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, формату А-3, які відповідають темі Конкурсу та містять авторське бачення щодо культурного, історичного, традиційного розмаїття міста Вільнюс. Роботи учасників, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у зонах ведення активних бойових дій, можуть направлятися в електронному вигляді. Для учасників із Херсонської області електронна адреса для подання малюнків на конкурс - chaika.library@gmail.com .

Детально про умови конкурсу та вимоги до творчих робіт учасників - у Положенні про конкурс, опублікованому на веб-сайті Національної бібліотеки України для дітей:
https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10459


Немає коментарів:

Дописати коментар