01 червня 2013

1 червня: свято і робота :)

1 червня відбувся довгоочікуваний фестиваль волонтерських команд Херсонської області "KsVolonterFest. Сходинка перша" - підсумковий захід першого року роботи в акції "П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!" . 
Захід проведено у рамках Року дитячої творчості в Україні, з метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» та на відзначення Міжнародного дня захисту дітей.
   
П’ять кращих волонтерських бригад із дитячих бібліотек області і обласного центру: Каланчацька, Горностаївська, Голопристанська, Чаплинська та Херсонська (бібліотеки-філії №22 міської ЦБС) були запрошені цього року до участі у фестивалі. Решті ж не варто засмучуватися - адже новий формат підсумкових волонтерських фестин передбачає запрошення щороку бригад із п'яти районів (5 - знакове числро для акції! :)), із тим, щоб за чотири роки волонтери із усіх 20 адміністративних утворень Херсонщини змогли і себе показати, і у інших повчитись.

За програмою заходу відбулися:
- "Читальня у парку" - святкова ігрова програма, у якій взяли участь як  волонтери, так і херсонські школярі, що прийшли цього святкового дня до Потьомкінського скверу; волонтери, до речі, активно включились у роботу й допомагали бібліотекарям читати для малюків та проводити для них ігри й забавки.







- волонтерські "показові" виступи на сцені Херсонського училища культури;



- нагородження дипломами лауреатів фестивалю та книжковими подарунками учасників фестивалю - активних "промоутерів" читання, які керівникам волонтерських бригад вручив Ігор Романович Мазур, заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації;



- презентація та офіційний старт Програми літніх читань "Канікули з книгою - 2013" у Херсонській області. До речі, саме під час цієї презентації Ганна Валеріївна Лісова, директор книготоргової мережі "Учбова книга", зробила приємний сюрприз для керівників усіх районних бібліотек області, подарувавши їм дисконтні картки - тепер дитячі бібліотекарі зможуть придбавати для своїх книгозбірень книжки зі знижкою. Чудовий подарунок до свята!


Реалізувати святкові задуми працівників обласної бібліотеки для дітей допомогли регіональні осередки Української республіканської партії та реєстрового козацтва. І, звичайно, їх представники завітали на свято й привітали усіх дітей з літніми канікулами, з Міжнародним днем захисту дітей та побажали дружити з книгою.


Паралельно з волонтерською фестивальною програмою, працював професійний модуль “ПроЧитання дітям”, участь у якому взяли керівники районних та центральних міських бібліотек для дітей Херсонської області. Основні пункти професійної програми:
огляд-звіт про участь переможців конкурсу “Найкращий читач України 2013″ у 7-му Міжнародному дитячому фестивалі у Львові (Книгоманія) та про професійну програму заходу;

  

панельна презентація організаторів обласної акції “П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!” – досвідом роботи в акції поділились керівники бібліотек, чиї волонтерські бригади запрошені цьогоріч до участі у фестивалі;





- презентація ІІ фази партнерського проекту "Бізнес-школа "Мільйон - це просто!" - обласний етап; проект презентували керівники Кредитної спілки "Народна довіра";

До участі у проекту районні дитячі бібліотеки запрошує Олександр Синюк, голова КС "Народна довіра"

- оголошення попередніх підсумків конкурсу інноваційних ідей – відбіркового, для визначення учасників, що представлятимуть бібліотечну Херсонщину на Південноукраїнському міжрегіональному ярмарку інновацій (25-26 червня ц. р.).  
  
Читайте і дивіться також:
http://volontery-ks.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

Немає коментарів:

Дописати коментар