04 червня 2013

"БібліоКре@тив-2013"

Готуємось до Південноукраїнського міжрегіонального ярмарку бібліотечних інновацій


25-26 червня 2013 року у Херсоні відбудеться Південноукраїнський міжрегіональний ярмарок бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив-2013», у якому беруть участь працівники дитячих та шкільних бібліотек АР Крим, Миколаївської та Херсонської областей.
Уперше такий Ярмарок відбувся у Херсоні в 2010 році, з ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей. Тоді ж і було вироблено основний формат фахового заходу: проведення його на базі бібліотек-співорганізаторів та окремих районних дитячих книгозбірень почергово (у 2011 р. – в РА Крим, в 2012 р. – у Миколаївській області) та у формі «продажу-купівлі» інноваційних ідей, із зобов’язанням реалізувати «придбані» на ярмарку ідеї.
Цьогоріч заплановано, окрім пленарного засідання, ще й роботу у секціях дитячих та шкільних бібліотек, із відвіданням кращих бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів, що працюють у Херсоні.  І ще одна новація - Ярмарок 2013 року включено до плану роботи Української асоціації працівників бібліотек для дітей, тож очікується участь у ньому провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей, а також гостей із інших регіонів, із бібліотек освітянської галузі.
Відвідати наш інноваційний ярмарок планує редакція журналу “Шкільний бібліотечно-інноваційний центр”.
Відбірковий конкурс інноваційних ідей серед працівників дитячих і шкільних бібліотек Херсонщини завершився 1 червня; під час фіналу першого року обласної акції “П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!” вже оголошені попередні підсумки.


Увага! Програма не остаточна, буде змінюватися в процесі підготовки до Ярмарку, і, відповідно, оновлюватись на цій сторінці.

Немає коментарів:

Дописати коментар