12 червня 2013

«Права людини починаються з прав дитини»



Боги Стародавньої Еллади спустилися цього дня на херсонську землю - щоб привітати, разом із почесними гостями свята, переможців та учасників обласного конкурсу на кращий захід правової тематики. На "Правовий Олімп" зійшли кращі, і довели це своїми виступами-презентаціями, за результатами яких вже "демос" (глядачі у залі) визначили достойного стати володарем ну майже золотої статуетки богині перемоги - Ніки. 






Та, зрештою, головний виграш у конкурсі дістався дітям - уявляєте, як багато важливого й цікавого дізналися учасники 99 правоосвітніх заходів! - саме стільки творчих робіт оцінювало обласне журі конкурсу! І, повірте поки що на слово - то були не лекції... 

Вітання усім учасникам та переможцям:


I місце розділили:
- Пендальчук Віктор Михайлович, вчитель інформатики, директор ЗОШ № 1 м.Каховка, за розробку та проведення інтелектуальної правової гри  «Що? Де? Коли?» ;
- Яцук Вікторія Володимирівна, практичний психолог Таврійської спеціальної школи-інтернату, за розробку та проведення правознавчого брейн-рингу «Подорож до країни казок»;
- Митковська Наталія Сергіївна, бібліотекар Олександрівської сільської бібліотеки-філії Каланчацького району, керівник гуртка «Юний книголюб», за розробку та проведення інтерактивної гри «Закон захищає дитинство».

Символічний «гран-прі» конкурсу – статуетку давньогрецької богині перемоги Ніки, за який його переможці змагалися безпосередньо у ході святкового дійства, здобув Пендальчук Віктор Михайлович.



II місце:
- Фірсова Галина Петрівна, заступник директора з виховної роботи, та Шевчук Галина Платонівна, соціальний педагог ЗОШ № 3 м. Нова Каховка, за розробку та проведення  гри «Правовий експрес»;
- Балан Анатолій Вікторович, вчитель правознавства Новотроїцької гімназії, за розробку та проведення  правознавчого брейн-рингу.


III місце:
- Боброва Любов Семенівна, вчитель правознавства ЗОШ № 5 м. Каховка, за розробку та проведення правового квесту «Знай і захищай свої права»; 
- Білоус  Лора Сергіївна, вчитель історії та правознавства Скадовської ЗОШ №3, за розробку та проведення  правової гри «Інтелектуальний марафон».

У окремих номінаціях відзначені розробники та організатори заходів:
Номінація «Системний підхід у правовиховній роботі з молоддю»
- Замма Людмила Олександрівна, вчитель історії та правознавства Роздольненської ЗОШ Каланчацького району,  за розробку та проведення  гри «LG-ЕВРИКА» на тему «Права дітей».
Номінація «Про права у риму»
- Людмила Григорівна Мендришора, бібліотекар Скадовської центральної бібліотеки для дітей, за розробку та проведення конкурсу юних правознавців «Чи знаєш ти свої права?»
Номінація «Свій  погляд»
- Погорєла Ольга Іванівна, бібліотекар Чорноморської сільської бібліотеки Голопристанського району,  за розробку та проведення правознавчих дебатів  «Смертна кара – за чи проти?»



Номінація «Найдопитливіший юний правознавець»
Костюшенко Тетяна,учениця 4 класу  Малоолександрівської  ЗОШ Великоолександрівського району, та  координатори  Ховріна Т.М.,  вчитель молодших класів, Салтан О.В.,  вчитель правознавства за дослідницько-пошуковий міжпредметний проект «Ми всі маємо право на ім’я».

Дипломи та пам’ятні подарунки переможцям вручили представники організаторів конкурсу – Міхеєва Олена Володимирівна, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Мазур Ігор Романович, заступник начальника управління культури облдержадміністрації, Кулькіна Евгенія Петрівна, заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей, а також члени обласного журі конкурсу та представники організацій-парнерів обласної бібліотеки для дітей.

На святковий фінал були запрошені усі учасники конкурсу, а також ліцеїсти та студенти-правознавці ХДУ, ХНТУ, вихованці обласної школи-інтернату.
Театралізована постановка «Правовий Олімп» здійснена працівниками обласної бібліотеки для дітей. 
Виступ Максима Падалкиучня Дмитрівської школи Каховського району, із віршованою промовою «Якби я став президентом…», створеною юним поетом і оратором спеціально для «конкурсного» шкільного правознавчого заходу, сподобався і дорослим, і юним глядачам:


Святковий настрій допомогли створити солісти та дитячі творчі колективи: Аліна Деордіца (вокал), клуб спортивного бального танцю «Адеона» (керівник Сніжана Бережна) - солісти Анна Плутахіна та Олександр Ільїн, Дарія Новицька і Тарас Тахтай-Сорокін, клуб спортивного танцю «Біоритми» (керівник Аліна Лушкіна).

Організатори конкурсу:
Управління культури обласної державної  адміністрації
Департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної державної  адміністрації
Служба у справах дітей обласної державної  адміністрації
Херсонська обласна бібліотека для дітей

Ще подробиці - у звіті про фінальний захід на порталі "Права дітей" - тут,
а більше фото - у альбомі на Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар