27 березня 2014

МАРК-школа: тестуємо АІБС ШБ у реальних умовах

Щойно завершилось чергове заняття у Школі електронної каталогізації, яку обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала разом з методичним кабінетом при управлінні освіти Херсонської міської ради для шкільних бібліотекарів. Справа, здавалося б, вже рутинна і не варта окремого допису. 
Якби не одна деталь: уперше вчилися не на прикладі "тренувальної" моделі, а в умовах реальної АІБС шкільної бібліотеки.
Заняття цього разу відбувалося на базі бібліотеки ЗОШ № 15 , тема його - "Організація книгообігу у автоматизованій бібліотечно-інформаційній системі (на прикладі "МАРК-SQL. Шкільна бібліотека")" - і ми могли демонструвати технологічні операції автоматизованого обслуговування читачів, досліджуючи особливості роботи з фондом підручників в умовах реальної, діючої АІБС бібліотеки ЗОШ №15, - за люб'язним запрошенням господині.
Ганна Миколаївна Кухаренко, завідуюча шкільною бібліотекою - лабораторією перспективного досвіду з питань автоматизації ШБ, сьогодні вкотре підтвердила свою лідерську позицію у впровадженні комп'ютерних технологій у практичну діяльність серед шкільних бібліотекарів Херсона, а учасники навчання радо скористались нагодою протестувати АІБС бібліотеки на практиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар