04 березня 2014

Перший весняний семінар у бібліотеці Дніпрової Чайки

У рамках курсового навчання працівників шкільних бібліотек області сьогодні стартував триденний семінар (4-6.03.2014), організований на базі та за участі провідних фахівців ХОБД ім. Дніпрової Чайки, - звичайно, у партнерстві з організатором курсів КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти".
Перевага такого навчання безпосередньо в стінах бібліотеки очевидна: адже його учасники мають нагоду не лише закріпити й поглибити теоретичні знання, а й отримати консультації з проблемних питань технології бібліотечної роботи, методичні поради щодо впровадження інноваційних методик та прийомів популяризації дитячої літератури й організації читання школярів, залучення їх до креативних проектів - навіть за такими класичними темами, як Шевченкіана, патріотичне виховання, краєзнавство.
  


Спілкування з колегами-практиками під час професійної екскурсії, практикум з бібліографічного опису, що вже відбулися сьогодні, а також завтрашній тренінг із написання грантових проектів також зараховуємо у позитив цього семінару. 
Третій день плануємо присвятити переважно інформаційним технологіям - у стосунку до теперішнього стану та перспектив їхнього впровадження у практику шкільних бібліотек.
   

P.S. 5 березня - на тренінгу:
  

Тренінг продовжив серію, яку бібліотека організує спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту ОДА за організаційно-фінансової підтримки Корпусу Миру США в Україні: проведення цих тренінгів для бібліотекарів області та фахівців галузі освіти стало можливим завдяки гранту Волонтера Корпусу Миру в нашій бібліотеці Mary Beth Phair).
   

Немає коментарів:

Дописати коментар