09 березня 2014

У дарунок Кобзареві!

Щойно у нашій бібліотеці стартували загальноміські авторські читання - березневий етап обласного Марафону читців "Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!"
  

Обласний марафон читців – учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів - на Херсонщині  розпочався у січні і триватиме до 19 грудня  2014 року. Його організували до 200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка Департамент освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації спільно з КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.
Мета проведення марафону - популяризація творчої спадщини Кобзаря, виховання молодого покоління громадян України у дусі патріотизму та відданості національним культурним цінностям, підтримка дитячої творчості.
Березневий етап бібліотека проводить спільно з управлінням освіти Херсонської міської ради.
Під час урочистого дійства читці-автори виконують власні вірші, присвячені Т.Г. Шевченку, або написані за мотивами його поезій, під враженням Шевченкових рядків. 
Проходять авторські читання марафону у незвичайній, модерній формі: під час свята здійснюється "верстка" майбутнього веб-видання. 
Ця віртуальна збірка, яку незабаром можна буде погортати й почитати на нашій поличці в Calaméo, вмістила творчі роботи усіх учасників заходу, а їх було заявлено і запрошено 62 учасники  із 27 навчальних закладів м.Херсон та окремих творчих об'єднань (серед них, наприклад - наша літературна студія "Контур"). 
До речі, у марафоні взяли участь не тільки діти, а й дорослі: серед співавторів віртуального видання і дідусь однієї з учениць, і вчителі, і бібліотекаір.
Під час заходу були продемонстровані відеосюжети з іншого віртуального обласного проекту, зініційованого колективом Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки «Шевченкіана нашої родини» - сімейні історії херсонців, пов’язані з іменем Тараса Шевченка та його творчістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар