11 червня 2015

Останній дзвінок...

..."пролунав" сьогодні у системі підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів Херсона.


Здавали залікові роботи і отримували сертифікати за підсумками навчання учасники двох спеціальних курсів - "Школа інтернет-навігатора" (залікова робота - тематичний вебліографічний список або покажчик) та "Основи створення і ведення блогу шкільної бібліотеки" (на платформі Blogger).
Із 12 створених випускниками "школи блогерів" веб-проектів найбільш вдалі, вже наповнені інформацією та доступні для відкритого перегляду  - і блоги, які ми вже представляли:
- бібліотеки спеціальної школи №2 (автор - Наталія Миколаївна Журавльова):
http://library-specschool2.blogspot.com/
- бібліотеки НВК №15 (Ганна Миколаївна Кухаренко):
http://nvk15bibl.blogspot.com/
і нові проекти, як от:
- бібліотеки ЗОШ №55 (Тетяна Веніамінівна Бубнова):
http://biblioshool55.blogspot.com/
та бібліотеки гімназії №3 (Марина Валентинівна Карпенко):
http://livlib.blogspot.com/
Останній, до речі, варто відзначити особливим чином: адже цей блог, за задумом автора, веде... сама шкільна бібліотека!, розповідаючи про найважливіші події - свої, свого бібліотекаря та своїх читачів.
Слід нагадати також, що шкільні бібліотеки Херсона ведуть ще й колективний блог, - як об'єднуючу платформу та своєрідний "літопис" спільних програм і заходів.
Найактивнішим автором цього блогу на сьогодні є Тетяна Миколаївна Єжова, завідувач бібліотеки Академічного ліцею ім.О.В.Мішувова. Вона презентувала під час заліку особливо складний та найбільш структурований задум - цілий комплекс взаємопов'язаних блогів, які планує відкрити для публічного доступу з початку наступного року: офіційний - "Terra librorum", для ліцеїстів - "Книжкова Одіссея", а також фотоблог та тематичний блог, присвячений книзі. У вересні, сподіваюсь, запросимо до їх читання, - як і решти розробок цьогорічних випускників спецкурсу. 
Адже, прощаючись на час канікул, шкільні бібліотекарі планували влітку грунтовно попрацювати над своїми проектами, щоб із платформи для навчання перетворити їх на реальні інформаційно-комунікаційні канали спілкування з читачами, їхніми батьками, педагогічним колективом своїх шкіл і, звичайно - для обміну ідеями та напрацюваннями зі своїми колегами.
Успіхів у реалізації творчих задумів, дорогі колеги, і гарного літнього відпочинку вам усім!
Наталія Попова

Немає коментарів:

Дописати коментар