03 червня 2015

KsVolonterFest-2015: і святкуємо, і працюємо

Веселковими барвами та чудовими словами - і прозою, і віршами - про книгу та читання запам'яталося сьогоднішнє свято усім, хто на ньому побував. Перш за все - самим учасникам волонтерського фестивалю, юним "промоутерам" бібліотек і читання із Великоолександрівського, Великолепетиського, Цюрупинського районів та з Нової Каховки.
Неперевершені ведучі волонтерського фестивалю - Наталка Талько, капітан команди глядачів, та програма-гід - у виконанні Інни Михайлової.
У волонтерській команді з Великої Олександрівки - лише хлопчики!
Прислухавшись до енергійного й дуже переконливого виступу цієї команди,
чимало хлоп'ят із тих, що були сьогодні в залі, захочуть стати не лише
вправними геймерами, а ще й успішними читачами
Вітання учасникам Фестивалю від Павла Олександровича Гавриша -
начальника управління внутрішньополітичної діяльності облдержадміністрації,
та Василя Степановича Загороднюка - голови обласної організації
Національної спілки письменників України.
"Вітаміни читання"
Заслужені нагороди: дипломи - волонтерським командам,
подяки - "тренерам" і керівникам,
а головне - сертифікати на книжкові подарунки - для всіх читачів
дитячих бібліотек - учасниць Фестивалю.   
Подробиці з волонтерського фестивалю - підсумкового заходу третього року акції "П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!" можна прочитати у блозі новин та подивитись у фотоальбомі на Facebook, але святковою програмою заходи фестивалю не вичерпувались.
Після невеличкої обідньої перерви юних волонтерів очікувало "Бібліозанурення" та медіапрограма, а бібліотекарів - робота за програмою професійного модулю "ПроЧитання дітям".
Після презентації кількох інноваційних проектів у рамках конкурсного відбору учасників наступного Міжрегіонального ярмарку "БібліоКре@тив-2015" (м. Миколаїв) автори-розробники ігрових карт із серії "Ігри патріотів Херсонщини" - Альона Ліпкіна, Світлана Хурса та Інна Михайлова надали консультації щодо використання електронних версій ігор, - адже саме на них грунтується проведення першого етапу обласного краєзнавчого турніру.
На завершення професійної програми прозвучали кілька порад щодо удосконалення роботи в колективному блозі "Бібліотечні волонтери Херсонщини", а також щодо використання опції відеозустрічей у соціальній мережі Google+ як платформи для вебінарів та професійних відеоконференцій.
Наступну таку зустріч онлайн заплановано провести вже наприкінці червня.
Приємним моментом професійної програми стало відзначення кращих альбомів волонтерських бригад - грамотами та бібліотечними промоційними матеріалами-сувенірами, а саме - альбомів Голопристанської, Чаплинської, Каховської районних і Новокаховської міської бібліотек для дітей. 
Промоматеріали отримали, звичайно, і колеги з інших біблоітек, що брали участь Фестивалі та його професійному модулі.
***
Попереду літо - а отже й нова сторінка у обласній бібліотечній акції: участь волонтерів у канікулярних програмах літнього читання. 
Але це вже інша історія, про яку почуємо на наступному Фестивалі - "KsVolonterFest. Сходинка четверта".
  

Немає коментарів:

Дописати коментар