23 березня 2013

Інноваційні ідеї для розвитку шкільної бібліотеки

21-22 березня ХОБД організувала обласний семінар-тренінг для працівників бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів та бібліотек ПТУ у рамках курсів підвищення кваліфікації. Тема семінару - "Шкільна бібліотека: інноваційні ідеї для розвитку".
У ході семінару його учасники дослідили проблеми, пов'язані з організацією обліку та списання документів із фонд шкільних бібліотек; вивчали в теорії та на практичних прикладах із досвіду обласної бібліотеки для дітей сучасні підходи до організації книжкових виставок.
  

Креативні підходи та застосування інтерактивних прийомів у роботі з підлітками учасники семінару вивчали на прикладі такої суспільно важливої  та актуальної теми, як правовиховна та правопросвітницька робота, зокрема у контексті обласного конкурса на кращий правовий захід "Права людини починаються з прав дитини".
Не оминули увагою і технологічні новації та сучасні тенденції у модернізації  шкільних бібліотек, діяльність щодо формування інформаційної культури школярів.   


Практичну частину семінару склали майстер-класи та показовий захід - літературний салон "Коктебель. Сонети. Таїах" (театралізовані сторінки життя і творчості Максиміліана Волошина).
  
   

Немає коментарів:

Дописати коментар