01 лютого 2014

З 90-літтям, Бібліотеко!

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки – головна дитяча книгозбірня області та одна із найстаріших дитячих бібліотек України.


Днем народження бібліотеки вважається 1 лютого 1924 року. Саме в цей день за рішенням міської виконавчої влади було відкрито міську дитячу Центрочитальню. Фонд бібліотеки на той час налічував усього 3300 прим. і для дітей передплачувалось тільки одне періодичне видання. 
За час свого існування дитяча книгозбірня зростала, змінювала свою адресу, але завжди залишалась улюбленою бібліотекою дітей Херсонщини.
Своє теперішнє приміщення бібліотека отримала у 1980 році, і це сприяло її структурній розбудові. На той момент, в побудованій за спеціальним проектом бібліотеці, зручно розмістились усі відділи, були створені комфортні умови для обслуговування юних читачів.  
2000-ні стали для бібліотеки роками якісних перетворень, стрімких змін, інтенсивного розростання її структури, обумовленої вимогами часу, потребами користувачів. 
  

Створений у 2001 році відділ Інтернет-послуг відкрив світ сучасних інформаційних технологій для дітей Херсонщини, обумовивши появу новітніх послуг - пошуку потрібної інформації, спілкування з ровесниками, цікавого дозвілля для кожного маленького користувача. У 2004 році з’явився сектор літератури іноземними мовами, ядро фонду якого складають близько 7 тис. ексклюзивних видань на 57 мовах світу: книги, журнали, буклети, відео та аудіо касети, CD-ROMи, мапи, електронні книги та інші гаджети... Тут діють інформаційний центр "Вікно в Америку для майбутніх лідерів", Англійський і Польський клуби, країнознавчі програми та проекти.
А з появою в бібліотеці Медіа-центру була розгорнута нова сторінка в її діяльності як осередка медійної просвіти та дозвілля для херсонської дітвори.
Нині бібліотека існує як у реальному, так і віртуальному вимірах, маючи власний веб-сайт бібліотеки та численні тематичні блоги, які ведуть провідні фахівці книгозбірні, власні представництва у соціальних мережах.
    
13 листопада 2013 року XXVI сесія VІ скликання Херсонської обласної ради ухвалила рішення № 914 "Про присвоєння комунальному закладу «Херсонська обласна бібліотека для дітей» Херсонської обласної ради імені Дніпрової Чайки.

Вітаємо із 90-річним Днем народження, Бібліотеко!
  
  
P.S. Як святкувалося на першому із низки ювілейних заходів:
 

2 коментарі:

  1. Колектив Каланчацької районної бібліотеки для дітей вітає ваш прекрасний колектив з ювілеєм!
    Бажаємо Вам ще хоч не одне століття,
    Щоб вогник в серці Вашому не згас,
    І щоб усі в житті найкращі миті
    Чекали ще попереду на Вас!
    Енергії бажаємо в роботі,
    Сміливих творчих задумів, ідей!
    Нехай всі Ваші справи і турботи
    Повернуться Вам вдячністю дітей!


    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро дякуємо за вітання, дорогі колеги! Про перше із низки святкувань - у Фейсбуку:
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.696987127011984.1073741963.201038439940191&type=1

      Видалити