21 лютого 2014

Професійний конкурс "Шкільна бібліотека"

Міський етап фахового конкурсу "Шкільна бібліотека" (2013-2014) завершився ще у грудні, 9 січня були оголошені його підсумки (читайте у блозі "Шкільні бібліотеки Херсона" - http://ks-school-libraries.blogspot.com/2014/01/blog-post.html), а от нагода привітати переможців і номінантів конкурсу випала лише зараз - під час лютневого методичного об'єднання, що відбулося в "рожевій залі" обласної біблоітеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 
Головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Ірина Богданівна Стойчева привітала переможців та вручила їм Грамоти управління.  


                  
Передували нагородженню виступи-презентації досвіду переможців. 
У робочій частині заходу були розглянуті питання про організацію фондів підручників, зокрема з огляду на впровадження нової "Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації" (наказ Міністерства освіти і науки України від 02.12.2013  № 1686). Проаналізувавши за підготовленою директором ХОБД Анною Іванівною Бардашевською порівняльною таблицею розбіжності між новою Інструкцією та попереднім аналогічним документом, виявили кілька позицій, що потребують роз'яснення та уточнення - очевидно, в очікуваних методичних рекомендаціях щодо застосування документу.
Учасникам об'єднання фахівцями обласної бібліотеки для дітей була презентована також основна програма цьогорічного Тижня дитячого читання, а також надані консультації щодо організації роботи з виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА від 10.12.2013 р. №586 "Про організацію роботи шкільних бібліотек щодо відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, 70-річчя заснування Херсонської області та 70-річчя визволення України від фашистських загарбників", а саме - обласного марафону читців - учнів 1-11 класів ЗНЗ "Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!" та зональної фахової естафети шкільних бібліотек "Зростання-2014".

Немає коментарів:

Дописати коментар