06 лютого 2015

Офіційний візит до бібліотеки

Сьогодні з роботою бібліотеки імені Дніпрової Чайки знайомились нещодавно призначена на посаду начальника управління культури облдержадміністрації Світлана Віталіївна Думинська та Корунова Ірина Володимирівна, начальник відділу обліку, фінансів, технічного нагляду та кадрової роботи управління.
Перш за все мова йшла про проблеми, які має наша книгозбірня і які неможливо вирішити без підтримки керівника галузі культури, але, звичайно, не обійшли стороною й здобутки колективу бібліотеки.
Відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів славиться своїми креативними проектами, тож саме про них розповідали гостям завідувач відділу Оксана Розміровська і головний бібліотекар Вікторія Сломчинська: "ПрофіСтарт" і веб-квест "30.09",  "17-а сторінка нон-стоп" і правовий лекторій "Орієнтир", "Бібліозанурення" і "Зустрічі без прощань"...
  

У секторі абонемента 5-9 класів мова йшла про заохочення підлітків до читання - і, звичайно, про найдавнішу та неодмінно популярну програму літніх читань "Канікули з книгою". Наталя Кацарська, завідувач сектору, розповіла про формат літніх читань 2014-го, принагідно згадавши й ігрові "маршрути" програм попередніх років.



  
Завідувач бібліотечного Інтернет-центру  Світлана Хурса розповіла про програми, які бібліотека пропонує для дітей із області й поділилась власним досвідом заохочення дітей до грамотного інформаційного пошуку в Глобальній мережі.


Привернув увагу й імпровізований "Музей комп'ютерної техніки", експонати якого знайомлять дітей із давніми "родичами" сучасного комп'ютера, із його поліфункціональними "здібностями".
    

   
Свої дивовижі продемонстрували й завідувачі молодшого відділу та сектору документів іноземними мовами - книжки-іграшки усіляких можливих різновидів. 
 
    
Розповіли й про історію створення іноземного сектору та медіа-центру бібліотеки, на яких базуються нині інформаційний центр "Вікно в Америку", що діє за підтримки Посольства США в Україні, а також польський і німецький клуби.   
 
   
У секторі періодичних видань, окрім знайомства з репертуаром передплати бібліотеки, наші гості залюбки розглядали "чарівні" шахи Гаррі Поттера,     

   
а у відділі естетичного виховання - погортали альбом-літопис театру-студії "Чеширський кіт" та книгу читацьких рекордів нашої бібліотеки. 
До речі, вона незабаром поповниться новими сторінками, які "впишуть" переможці цьогорічного обласного етапу конкурсу "Найкращий читач України 2015". Адже на Херсонщині цей конкурс цьогоріч буде проводитись у форматі, який отримав саме таку назву - "Велика книга  читацьких рекордів".

 
Перше офіційне знайомство завершилось, а попереду спільна робота й нові зустрічі - і буденні. й святкові...    

Немає коментарів:

Дописати коментар