13 квітня 2016

Про сучасну сім'ю та батьківське рівноправ'я

12 квітня на запрошення Миколаївської центральної міської бібліотеки для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка наща бібліотека взяла участь у круглому столі на тему "Сучасна сім'я. Рівні права та рівні можливості батьків. Шведсько-український досвід". Бібліотека організувала його у партнерстві з Посольством Швеції в Україні, Шведським інститутом, Миколаївським фондом "Жіноча перспектива" та Миколаївською бібліотечною асоціацією. А до участі в обговоренні за "круглим столом з гострими кутами", як визначили господарі заходу (натякаючи, звісно, на гостроту проблеми, що обговорювалась), були запрошені представники муніципалітету й регіональних інституцій, покликаних займатися проблематикою сім'ї, науковці і практичні психологи, бібліотечні працівники і читацькі родини.

Шведську сторону на круглому столі представляли Генрік Нурберг, заступник Посла Швеції в Україні, Ніклас Льофгрен, офіційний представник Шведського агентства соціального страхування з сімейно-економічних питань, член Ради Директорів у справах сім'ї. Вони не лише ознайомили учасників заходу з системою державної підтримки сімей з дітьми та заохочення татусів до піклування про дітей нарівні з мамами, а й поділилися власним батьківським досвідом.

Співпрацю з родинами свої бібліотек презентували присутнім Галина Степанівна Гречко, заступник директора з бібліотечного менеджменту Миколаївської ЦМБ для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменко, і Анна Іванівна Бардашевська, директор Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки.

 Особливе пожвавлення викликав у учасників заходу брейнстормінг "Нові ролі батьків. Нові виклики часу", який провела Галина Миколаївна Гич, завідуюча кафедрою мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського ОІПО, кандидат пед. наук.

Активну участь в обговоренні взяла також Тетяна Анатоліївна Некрасова, помічник з питань культури, преси і інформації Посольства Швеції в Україні.
В рамках круглого столу була презентована також фотовиставка "Пазл життя: роль сім'ї у Швеції", яку з цікавістю переглянули всі учасники круглого столу.
Традиційне спільне фото спікерів та організаторів круглого столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар