23 квітня 2016

Семінар-тренінг для грантопошукачів

22 квітня мала нагоду взяти участь у семінарі-тренінгу щодо залучення міжнародної технічної допомоги, який організував Департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму і курортів ОДА.
Семінар-тренінг проводила Світлана Куц - член Ради директорів Європейської фандрайзингової асоціації і засновник Інституту професійного фандрайзингу.
Увага до семінару виявилась надзвичайно високою - до участі зареєструвались більше ста учасників! Серед них - представники сільських рад та РДА, громадських організацій, і, до речі - усіх трьох обласних бібліотек - наукової, для дітей та для юнацтва.
Щоправда, в ході роботи частина учасників "розтанула" - певно, з числа тих, хто їхав "за рибкою", але виявив, що тут пропонують "вудки" :))
Направду семінар виявився корисним, адже тренер зосереджувала увагу на нюансах та акцентах, які часто сприймаються авторами проектних заявок як другорядні, неважливі, а, виявляється, можуть радикальним чином вплинути на сприйняття грантової заявки та її подальшу долю.
Варто відзначити й майстерність тренера, якій вдалося організувати роботу нашої вельми чисельної на початку групи все ж у "тренінговому" форматі - з виконанням кількох практичних вправ: аналізу типових грантових пропозицій, "дерева проблем", типової грантової заявки. 
Кожному учаснику навчання обіцяли надіслати 50-сторінковий посібник щодо залучення міжнародної технічної допомоги, а ще - маємо тепер контакти фахівця, до якого можемо звертатись за консультаціями та із запитаннями. А попереду літо - гарний час для мрій та пошуків коштів для їхньої реалізації :)

Наталія Попова

Немає коментарів:

Дописати коментар