21 квітня 2016

Професійна програма свята найкращих читачів

Сьогодні бібліотека ім. Дніпрової Чайки зустрічала найкращих, найактивніших читачів області - фіналістів конкурсу на звання найкращого читача України 2016 року "Велика книга читацьких рекордів Херсонщини".
І от, коли вже позаду залишились конкурсні хвилювання і якраве свято, яке підготував цьогоріч колектив "молодшого" відділу бібліотеки, юні чемпіони читання вирушили у пригодницько-літературно-детективний квест бібліотекою, а бібліотекарі - зібрались у професійному колі. 
Обговорювали актуальні проблеми та завдання, намітили коло найближчих спільних завдань, серед яких - наступний Міжрегіональний ярмарок "БібліоКре@тив-2016", черговий фестиваль волонтерських бригад, що відбудеться 1 червня, а також творчі конкурси - регіональний літературний "Зачаровані Таврією" та всеукраїнський "Мрії про Україну: дитячий погляд".
Встигли - хоча б побіжно - заслухати кілька виступів-оглядів бібліотек-учасниць: про проведення цьогорічного Всеукраїнського тижня дитячого читання у районах і містах області і, звичайно, про ІІ етап читацького конкурсу.
До речі, приємно було відзначити, як активно наші дитячі бібліотеки використовують карти-ігри "50-зірковий Ігроленд", створені Херсонським центром "Вікно в Америку для майбутніх лідерів".
Наступна зустріч з колегами із області - не за горами: адже у травні відбудеться фінал конкурсу ім.Ю.Голобородька "Зачаровані Таврією" і, вірогідно, стартовий захід нового проекту - обласного профіквесту "В долонях степу і Дніпра".

Немає коментарів:

Дописати коментар