11 червня 2017

Переможниця конкурсу "Гранослов" 2017 року працює в нашій бібліотеці!

9 червня у Будинку письменників відбулося нагородження переможців щорічного міжнародного літературного конкурсу «Гранослов» – одного з найстаріших та найпрестижніших в Україні.
Його учасниками стали кілька тисяч молодих поетів, прозаїків, літературознавців та перекладачів, а переможцями — молоді автори, чиї імена сьогодні відомі на всю Україну та зарубіжжя: Сергій Жадан, Роман Скиба, Ірена Карпа та багато інших відомих письменників. 
Серед них - і двоє херсонців: добре знаний на Херсонщині Анатолій Крат, що згуртував свого часу майстрів пера нашого краю у чудовий літературно-мистецький гурт "Малючок Степовичок"  і також певний час працював у обласній дитячій книгозбірні, та Юлія Чернієнко, переможниця цьогорічного конкурсу у категорії "проза" - головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів.
Твори на розгляд шановного журі конкурсу надсилають автори-початківці з усіх областей України та інших країн. Суть конкурсу «Гранослов» полягає в тому, щоби дати літераторам-початківцям стимул до створення якісних україномовних творів. Переможцям номінацій видаються книги, а з найкращих робіт дипломантів та учасників укладаються альманахи, що потім розповсюджуються серед поціновувачів молодого українського слова. Молодого, бо самі конкурсанти – це хлопці та дівчата віком до 35 років.

Цього року до складу журі увійшли Володимир Цибулько (голова журі), лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка Анатолій Кичинський, В’ячеслав Медвідь, член комітету з присудження цієї премії Дмитро Дроздовський, а також письменники Любов Голота, Володимир Лис, Петро Перебийніс, Павло Вольвач, Євген Баран та Тетяна Винник, Василь Неволов, Вікторія Осташ, Всеволод Ткаченко та Володимир Поята.
 4 квітня журі визначило авторів кращих творів, поданих на міжнародний конкурс «Гранослов» 2016-2017 року, а 20 квітня на засіданні секретаріату НСПУ був затверджений список переможців:

Поезія 
Переможець: Шкабара Сергій Володимирович (Київ, 25 років). 
Дипломанти: Сажинська Ірина Віталіївна (Запоріжжя, 23 роки), Воробйов Роман Юрійович (Тернопіль, 23 роки), Поліщук Кирило Миколайович (Кропивницький, 25 років), Новіцька Ірина Людвігівна (Львівська область, 35 років). 

Проза
Переможці: Семиляк Ольга Андріївна (Вінницька область, 23 роки), Чернієнко Юлія Миколаївна (Херсон, 33 роки). 
Дипломанти: Плахута Ілля Володимирович (Харків, 28 років), Третяк Наталія Андріївна (Київ, 35 років), Рафальський Сергій Михайлович (Київ, 26 років), Галас Вікторія Володимирівна (Закарпатська область, 24 роки). 

Переклади
Переможець: Бутевич Валерій Миколайович (Варшава, 33 роки). 

Джерело інформації та фото: Національна спілка письменників України

Немає коментарів:

Дописати коментар