01 червня 2017

П'ята сходинка подолана!

1 червня в актовій залі Херсонської музичної школи №1 відбулися виступи та церемонія нагородження лауреатів обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest-2017. Сходинка п’ята» - підсумкового заходу п’ятирічної обласної бібліотечної акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!»
Почесні гості свята – Предмєстніков Олег Гарійович, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Херсонській області, представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, Мазур Ігор Романович, заступник начальника управління культури Херсонської облдержадміністрації, Лисенко Ірина Миколаївна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти, науки та молоді, а також Бардашевська Анна Іванівна, директор обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, - привітали дітей зі святом і початком літніх канікул, побажали добра та миру, щасливого дитинства й успішного майбутнього.

Волонтери - учасники фестивалю - отримали ще й подарунки від управління юстиції.
Учасники цьогорічного, підсумкового Фестивалю - волонтерські бригади із Каховського, Нижньосірогозького районів Херсонської області та із Центральної бібліотеки для дітей м.Херсон, а також команда із обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Продемонструвавши свої здібності на сцені, юні бібліотечні волонтери отримали в нагороду не лише оплески глядачів, а й дипломи лауреатів фестивалю та книжкові подарунки від організаторів акції.
Подяками управління культури Херсонської обласної державної адміністрації за активну творчу роботу з популяризації сучасної української дитячої літератури, значні успіхи в організації бібліотечного волонтерського руху в рамках п’ятирічної обласної акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» за весь час її дії були відзначені колективи бібліотек для дітей - Новокаховської, Голопристанської, Каланчацької, Білозерської, Великоолександрівської, а також Чаплинської РБ. 
Дипломами були нагороджені також кращі альбоми-літописи бібліотечної волонтерської акції - команд із Великоолександрівського, Каланчацького, Каховського та Чаплинського районів.

Під час святкового дійства відбулася презентація традиційної Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2017» (дивіться відео та читайте на сайті бібліотеки - http://www.library.kherson.ua/lw/summer-reading-2017/), а також були відзначені кращі інтернет-ресурси бібліотек Херсонщини, що обслуговують дітей – переможці конкурсу веб-проектів, уперше проведеного в нашій області, - та про цю подію читайте вже у завтрашньому пості 😊.
 
  
На завершення свята волонтери вирушили до обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, де продовжилась фестивальна програма - розважально-пізнавальним «Book Open Air, або Волонтерські пригоди у міському парку» (його спеціальна назва - "Шлях будуєм веселковий у найкращий дім книжковий")  та бібліоквестом «Під крилом Дніпрової Чайки».

***
Тим часом бібліотечні працівники мали нагоду взяти участь у професійному модулі «ПроЧитання дітям», за програмою якого:
на конкурсних засадах презентували власні креативні інноваційні ідеї для участі у Південноукраїнському міжрегіональному ярмарку «БібліоКре@тив-2017». Цього року Ярмарок відбудеться в Одеській області, у місті Ізмаїл, а його учасниками стануть, разом із бібліотекарями ОБД та колегами із шкільних бібліотек, якраз три автори найкреативніших ідей - із числа презентованих сьогодні;
відзвітували про участь своїх бібліотек у п’ятирічній акції на підтримку дитячого читання, означили актуальні професійні завдання.
Підбиваючи підсумки, обговорили перспективи продовження співпраці у форматі акції, яка дала позитивні результати і стала однією з традиційних платформ обміну досвідом у роботі на підтримку дитячого читання. 
Отож, продовження буде... До наступного сезону, бібліотечні волонтери Херсонщини!

Немає коментарів:

Дописати коментар