07 березня 2019

Тренінг Представництва ЄС для бібліотек у Запоріжжі

6 березня 2019р. в Запоріжжі відбувся тренінг в рамках нового проекту Представництва Європейського Союзу в Україні, в якому взяли участь 20 керівників і методистів обласних бібліотек для дітей та для юнацтва південно-східного регіону - з Одеси, Миколаєва, Херсону, Кропивницького, Дніпра, Маріуполя (Донецька обласна бібліотека для дітей) і, власне, із Запоріжжя. Херсонську ОБД ім. Дніпрової Чайки на тренінгу представляла Наталія Попова, заступник директора з наукової роботи.
Подібні тренінги відбулись - або незабаром відбудуться - і в інших регіонах України, а їхні учасники знайомляться з деталями та умовами проекту «Інформаційна підтримка ЄС бібліотекам для дітей та юнацтва України»
В ході тренінгу його учасники дізналися більше про Європейський Союз та отримали деяку методичну літературу від Представництва ЄС для читачів бібліотек - підлітків, юнацтва, молоді. Учасники отримали знання з теоретичних питань та загальну інформацію про ЄС та відносини Україна-ЄС, практичну інформацію про інформаційні ресурси Представництва ЄС, інструменти, доступні для бібліотек на онлайн-платформі Euroquiz.org.ua, про проекти та можливості для молоді/підлітків, що впроваджує Представництво ЄС та діяльність молодіжних мереж ЄС.
За умовами проекту, 500 дитячих і юнацьких бібліотек України отримають для своєї діяльності з європейської просвіти своїх користувачів шоу-бокси з добіркою матеріалів, з яких зможуть організувати спеціальний куточок у своїх книгозбірнях і розгорнути відповідну роботу. До речі, у електронному форматі низка інформаційних матеріалів - а це видання, адаптовані для дітей, з інтерактивними та ігровими моментами, вікторини на краще знання Європейського Союзу - вже зараз доступні для використання на веб-сайті : https://euroquiz.org.ua/libraries/info-resources 
Учасники тренінгу поділились також власним досвідом роботи з читачами з питань євроінтеграції України та діяльності Європейського Союзу.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар