19 червня 2020

Інтерактиви для бібліотечних заходів онлайн: сервіс LearningApps

19 червня відбувся черговий вебінар для працівників дитячих бібліотек області за темою «Платформи для створення інтерактивних компонентів бібліотечних заходів онлайн: сервіс LearningApps». 
Тренінг провели завідувачка Інтернет-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Світлана Хурса і керівник клубу кодування «CodeClub.ks» Ілля Абрамов.
Тренери запропонували учасникам навчання огляд інтерактивних вікторин та завдань, інтегрованих у веб-проєкти своєї бібліотеки, зокрема - біобібліографічний посібник "Проекції долі Миколи Куліша: драма у шести локаціях", та ресурсів, створених нашими колегами за допомогою популярного сервісу.
Друга сесія тренінгу була проведена як сеанс роботи на платформі learningapps.org у режимі реального часу. Тренери покроково продемонстрували учасникам навчання, як створити свій аккаунт на сервісі, які типи ігрових завдань можна створити за допомогою шаблонів та специфіку найбільш популярних із них, як скористатись напрацюваннями інших користувачів сервісу та адаптувати вже наявні у відкритому доступі розробки для власних задач.
Тренінгова програма реалізується із використанням застосунку Zoom. Заключне заняття цієї серії тренінгів заплановане на 26 червня.

Немає коментарів:

Дописати коментар