30 січня 2021

Інноваційні сервіси бібліотеки імені Дніпрової Чайки #запідтримкиУКФ

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки 2021 рік розпочався із впровадження нових послуг для користувачів. Перш за все це комплекс новацій, пов’язаних з освоєнням технологій віртуальної реальності.

Віддалених користувачів бібліотека запрошує на VR-квест бібліотекою. Точка доступу розміщена на сайті бібліотеки – в меню «Актуальні рубрики») і  на сервісі Roundme https://roundme.com/tour/659120/view/2088512), а його розробленням завдячуємо співпраці з добре відомим на Херсонщині брендинговим агентством «Грейдс».

VR-квест має два рівні: 1-й розрахований на вікову категорію 8+, а 2-й – адресований підліткам віком 12+. Виконуючи кожне із завдань квесту, його учасники ознайомляться також із можливостями та ресурсами обласної дитячої книгозбірні. 

А той, хто виконає всі 12 завдань свого рівня і успішно складе тест, отримає нагороду – сертифікат квесту, що дає право скористатись цікавими для дітей і підлітків бонусами, завітавши до бібліотеки вже у реальному просторі.

Тож запрошуємо усіх бажаючих у цікаву пригоду, під час якої зможете виявити свої уважність і вміння орієнтуватись у просторі, начитаність, ерудицію і кмітливість!

Один із бонусів для тих, хто успішно пройде VR-квест, безпосередньо пов’язаний з наступною новацією – шоломами віртуальної реальності. Відтепер користування цими гаджетами доступне для користувачів бібліотеки – і, звичайно ж, освоєння віртуального простору розпочинаємо із 3D- екскурсії бібліотекою! До речі, цей сервіс також кардинально оновлено: віртуальний тур бібліотекою доступний тепер не тільки на її веб-сайті, а і на сервісі Google maps (https://cutt.ly/4hMQN9Y ), і саме на його основі створено VR-квест.

Справжнім подарунком під ялинку для юних читачів бібліотек Херсонщини стала і нова настільна гра із серії «Ігри патріотів Херсонщини» - «Зелений експрес». Під час краєзнавчої екомандрівки на цьому незвичайному «поїзді» можна відвідати асканійські степи, Олешківську пустелю, дніпровські плавні, рукотворні ліси нашого краю та дізнатись безліч нового про рослинний світ нашого краю. Ця гра, разом з іншими виданнями серії, стане базовим ресурсом для бібліотек нашої області в організації щорічного обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини».

Упровадження новітніх сервісів, розроблення оригінальних ресурсів, розвиток матеріально-технічної бази бібліотеки на підтримку дитячої творчості стали можливими завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду.  Адже всі новинки, про які йде мова, колектив бібліотеки імені Дніпрової Чайки створив і запровадив у ході реалізації гранту інституційної підтримки, наданого УКФ у грудні минулого року.

 #запідтримкиУКФ 

Немає коментарів:

Дописати коментар