11 листопада 2021

Навчальна програма для учасників обласних курсів шкільних бібліотекарів

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки 10 листопада провела заключну частину фахової навчальної програми, адресованої працівникам бібліотек ЗЗСО та ПТНЗ нашої області - учасникам курсового навчання на базі Херсонської академії неперервної освіти. Як і попереднє, 26 жовтня, навчання відбулось у дистанційному форматі, на платформі zoom. 

У програмі - огляд ключових заходів всеукраїнського та обласного масштабу, як просвітницьких, так і фахових, до яких можуть долучитись користувачі освітянських книгозбірень та учасники навчання безпосередньо. Ольга Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування, у цьому виступі окремим чином наголошувала на тому, як трансформувались масштабні за кількістю учасників заходи у 2020-2021 роках, коли їхнє проведення довелося адаптувати до карантинних умов. 

Ганна Новицька, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу, ознайомила колег із укладеним нею календарем знаменних і пам'ятних дат 2022 року, а також ознайомила з  краєзнавчими веб-ресурсами, розміщеними на сайті бібліотеки імені Дніпрової Чайки, якими можна скористатись у популяризаторській роботі до ювілейних літературних дат наступного року.

Інтерес учасників навчання викликали також теми "Чотири простори сучасної бібліотеки. Нові тенденції у розвитку бібліотек, що обслуговують дітей" (лекція Ольги Крижановської) та "Інклюзія в роботі бібліотеки, що обслуговує дітей. Із досвіду практика" (майстер-клас Анжели Ракші, завідувача відділу естетичного виховання, лауреата конкурсу «Кращі інклюзивні практики України – 2021»).

Модерувала навчальну програму Наталія Володимирівна Шамбір, завідувач навчально-методичної лабораторії КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" ХОР - організатора курсового навчання для  шкільних бібліотекарів області.

Немає коментарів:

Дописати коментар