21 листопада 2021

Щорічні зустрічі мереж ЄС

18 листопада відбулось відкриття Щорічних зустрічей мереж ЄС, до якого активно долучились організатори куточків "ЄС на книжковій полиці" в бібліотеках для дітей Херсонської області.

Заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло привітав учасників зустрічей, подякував їм за активну роботу у справі просування європейських цінностей та євроінтеграції України, а також відповів на численні запитання учасників зустрічі.

Вікторія Давидова, радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, розповіла про плани проведення у форматах онлайн та офлайн цьогорічних зустрічей для різних груп мереж ЄС, а також поінформувала, що ініціатива Представництва ЄС щодо підтримки програм і проєктів мереж ЄС буде тривати ще щонайменше 2 роки. 

Наступного дня, 19 листопада, пройшла перша із запланованих зустрічей онлайн - для бібліотек. Модерувала зустріч координаторка бібліотечної мережі Людмила Кудіна. У зустрічі взяли участь Вікторія Давидова, у виступі якої прозвучали мотивуючі приклади з досвіду роботи європейських бібліотек для дитячої й молодіжної аудиторії, та Ірина Стаднійчук, документалістка відділу преси та інформації Представництва ЄС. 

Пані Ірина, зокрема, зробила огляд нових видань, які Представництво ЄС видало та готує до видання у найближчій перспективі і які надійдуть до бібліотек - учасниць проєкту "ЄС на книжковій полиці" для використання у європейській просвіті юних користувачів та ознайомлення їх з історією та діяльністю Європейського Союзу, європейськими цінностями та європейськими перспективами України. 

Другу частину зустрічі склали виступи бібліотечних працівників із різних регіонів України, які обмінялись досвідом роботи в рамках мережі ЄС, представили кращі практики проведення заходів європейської тематики. Нашу область у обміні досвідом представляли Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки та Олешківська центральна бібліотека.


Немає коментарів:

Дописати коментар