01 лютого 2023

З днем народження, Бібліотеко!

1 лютого 1924 року в Херсоні зустрічала своїх маленьких читачів перша бібліотека для дітей. Зростаючи з часом і розвиваючи свій потенціал, набула статусу обласної, а в 2013 році книгозбірні було присвоєне ім’я видатної української письменниці і громадської діячки Дніпрової Чайки.

Щорічно бібліотека відзначала свою річницю, влаштовуючи для херсонської дітвори численні імпрези. Навіть карантинні обмеження не могли завадити цим святкуванням – у пригоді стали новітні технології. Адже в ХХІ столітті бібліотека стрімко модернізувалась, розширюючи діапазон своїх послуг.

В нашій бібліотеці можна було не лише взяти для читання книги за своїми уподобаннями, а й долучитись до цікавих та корисних занять: клуби за інтересами, різноманітні 3D-розваги – ручки, принтер, гурток 3D-моделювання та 3D-мультфільми; ігри на будь-який смак: настільні, електронні, у великому ("вуличному") форматі та відеоігри на приставці Xbox One; VR-окуляри та VR-квести й екскурсії... 

Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки відзначає своє 99-річчя – і вперше в її залах святкового дня панує тиша... 

Будівля зранена вибухами, пограбована окупантами, але стійко очікує свого відродження й оновлення, повернення гомінкої херсонської дітвори - допитливої, веселої, талановитої. Колектив книгозбірні доклав чимало зусиль, щоб захистити книжкові фонди та оснащення від наступних пошкоджень і щиро вірить, що вже незабаром бібліотека зможе поновити свою роботу.

Сьогодні ж, у поважний день її народження, запрошуємо вас пригадати, якою теплою, комфортною, ошатною, дружньою була наша Бібліотека перед повномасштабним вторгненням ворога. 



Адже ми маємо 
справжню "машину часу" - віртуальну екскурсію на Google Maps. Рушаймо до Бібліотеки, скориставшись покликанням: https://cutt.ly/A9KwaDb, або ж скануйте QR:


Немає коментарів:

Дописати коментар