14 лютого 2023

Книжкові подарунки дітям Херсонщини

14 лютого у світі відзначається Міжнародний день дарування книг

Читачі Бібліотеки імені Дніпрової Чайки отримали свої чудові книжкові подарунки заздалегідь. Перший із них бібліотека має завдяки благодійній акції "Українським дітям - українську книгу"започаткованій у березні минулого року Державним комітетом телебачення і радіомовлення України спільно з Офісом Президента України й Міністерством культури та інформаційної політики України. Саме під час візиту міністра Олександра Ткаченка до нашої області в перші дні після визволення Херсона від рашистської окупації колекція книжок була передана бібліотеці.

А ще один подарунок бібліотеці передала Мирослава Макаревич. Журналістка і редакторка з 30-річним досвідом, пані Мирослава є також авторкою семи оригінальних книжок-казок для дітей. Відтепер яскраві, багато ілюстровані видання допомагатимуть маленьким херсонцям пізнавати світ, а також вивчати мови. Адже серед них є також книжки з паралельними текстами двома мовами - українською й англійською, українською й німецькою.

Ще одна книга - збірка есеїв "Позитивні сценарії розвитку України. Роздуми сучасників" - надійшла до нас із мотивуючим підписом Мирослави Макаревич: "З вірою у Перемогу!"

Дякуємо за щедрі подарунки усім благодійникам та авторам книжок і бажаємо юним херсонцям захопливого читання - з вірою у Перемогу! 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар