23 лютого 2023

Рік незламності

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році. Вторгненням в Україну росія підірвала систему колективної безпеки, встановлену у світі після ІІ світової війни. 


Для кожного українця це народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це також війна за цивілізаційний вибір: Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас – ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі демократичного світу.

Рік боротьби України проти рашистської навали остаточно відкрив світові сутність терористичного путінського режиму з його імперськими амбіціями. Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу.  Російська держава й ідеологія рашизму, яку сповідує російський політикум, офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. Мешканці звільненої від рашистської окупації правобережної Херсонщини щоденно переживають нищівні обстріли свого міста, які не мають жодної військової доцільності, несуть терор і страждання цивільному населенню. Херсонці впевнені - це просто ница помста ворога за нашу незламність.




Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. У лютому 2022 року чимало політиків на Заході були переконані, що ми не вистоїмо проти цієї навали. Але за рік великої війни Збройні сили України захистили Київ, вигнали окупантів з півночі України, провели успішні Харківську та Херсонську наступальні операції.
Під окупацією все ще залишається лівобережна Херсонщина, інші українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені! Вистояли – переможемо!

 
"Коли в нас не вірили, ми попереджали – ми не здамося.
Коли нас лякали мільйонами солдат і тисячами ракет – ми знали, що наша зброя сильніша – наш український Дух.
Коли нам погрожували – першою за розміром і другою за силою – ми не відводили очей і не схиляли голови.
Коли нас переконували: ви не зможете виграти, – ми знали, що ніколи не програємо.
Коли кремлівська мерзота напала – піднялася вся країна.
Коли через наші кордони почала стікати залізна лавина, яку, здавалося, ніхто не може зупинити, – ми мовчки робили бойову справу.
Коли вони готували парадну форму – ми пакували їхні тіла в чорні мішки.
Коли вони мріяли про «три дні» – ми знищували їхні танкові колони під Києвом, Харковом, Черніговом, Сумами…
Коли вони ще сподівалися, що не програли, – ми їх вибивали з Півдня, Півночі і Сходу…
Коли ми всі разом – МИ НІКОЛИ НЕ ПРОГРАЄМО І НАС НІХТО НЕ ПЕРЕМОЖЕ!"
Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України

Інформаційні матеріали:

«Вистояли – переможемо!». Інформаційні матеріали до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну: https://cutt.ly/L8eK93h 
 
Віртуальний музей російської агресії: 
 
Освітній проєкт "Діалоги про війну" (2020р.):


Немає коментарів:

Дописати коментар