Фаховий конкурс "Бібліотечні сервіси - дітям"

Національна бібліотека України для дітей, Асоціація міст України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України ініціювали проведення Всеукраїнського конкурсу проєктів з надання культурних послуг юним мешканцям територіальних громад «Бібліотечні сервіси – дітям».
Постер Всеукраїнського конкурсу "Бібліотечні сервіси - дітям"
Метою проведення Конкурсу є виявлення та поширення кращого досвіду бібліотек територіальних громад з надання якісних культурних послуг дітям; підвищення інтенсивності та якості бібліотечно-інформаційної діяльності, визначення кращих інновацій, ідей, що сприяють ефективній роботі з дітьми; залучення нових користувачів; стимулювання творчої ініціативи бібліотек у наданні безперешкодного доступу до інформації та підвищенні якості обслуговування користувачів-дітей на умовах оперативності, доступності, комфортності; підвищення іміджу бібліотек у регіонах як сучасних інформаційних, дозвіллєвих і просвітницьких центрів громади.

У Конкурсі беруть участь колективи бібліотек територіальних громад з усіх адміністративно-територіальних одиниць України.


Конкурс проводиться з 1липня до 15 грудня 2024 р. у три етапи:
з 1 липня до 30 вересня на місцевому рівні у територіальних громадах – підготовка і подання в обласну бібліотеку для дітей конкурсних проєктів; 
з 1 жовтня до 15 листопада на обласному рівні – визначення трьох проєктів-переможців обласного туру та подання узагальнених матеріалів у НБУ для дітей;
з 16 листопада до 15 грудня на загальнодержавному рівні – перегляд, аналіз та оцінювання Головним журі конкурсних проєктів та визначення переможців.

Для участі у Конкурсі бібліотеки-учасники готують в електронному форматі державною мовою конкурсні фахові проєкти, що розкривають надання послуг дітям бібліотеками громад – відеоролики та відеопрезентації, інтерактивні ресурси, графічні файли або інші електронні продукти, в яких можуть розміщуватися авторські розробки, та додаткові матеріали (фірмова атрибутика, буклети, проспекти, плакати, путівники, календарі тощо).
На Конкурс подаються проєкти заходів, що проводяться бібліотекою у форматі виставок, ярмарків, конкурсів, літературних фестивалів, тематичних акцій та інших подій.

У Херсонській області конкурсні проєкти бібліотек територіальних громад подаються до КЗ "Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки" до 15 жовтня. Електронна адреса з питань участі в Конкурсі та для надання матеріалів - chaika-library@ukr.net.

Джерело інформації: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=11188 (вебсайт Національної бібліотеки України для дітей).
  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Культура історичної пам'яті в Україні: аспекти бібліотечної роботи на НПК кроссекторального проєкту

Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» запрошує до участі

Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття»