Бібліотека: трансформація культурних послуг та векторів діяльності

26 жовтня Юлія Чернієнко, головна бібліотекарка відділу обслуговування читачів-учнів 5-9-х класів КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради, взяла участь у ІІІ Міжрегіональному форумі «Бібліотека: трансформація культурних послуг та векторів діяльності», присвяченому Всеукраїнському дню бібліотек, який організували Донецьке обласне відділення ВГО "Українська бібліотечна асоціація" та Донецька обласна бібліотека для дітей.
Форум став платформою для обміну професійним досвідом між представниками бібліотечної спільноти Донеччини та фахівцями зі Львова, Дніпра, Хмельницька, Харкова та Херсона. Кожний виступаючий приділив особливу увагу впровадженню інноваційних підходів у діяльність своєї бібліотеки, які були адаптовані відповідно до викликів сучасності та потреб громади.

Юлія Чернієнко виступила з доповіддю «Бібліотека на підтримку ментального здоров'я читачів в умовах воєнного часу: досвід Херсонської книгозбірні», під час якої розповіла про окремі бібліотечні заходи та програми, які знайомлять наших читачів із книгами та психологічними вправами, а також мають терапевтичний ефект - допомагають дітям і підліткам підтримувати власний психо-емоційний стан.
Це модуль у Програмі літніх читань-2024 «Читацьке літо без тривог: Поличка бібліотерапевтичних порад», який включав корисні поради від психологів і казкотерапевтів, розвиваючі тренінги і майстер-класи, терапевтичні читання і тематичні огляди літератури, арт-терапевтичні зустрічі та дружнє коло підтримки. І такі тематичні заходи, як «Література миру і війни. Що читати сучасному підлітку», «Птахи світла і добра. Казково-орнітологічна експедиція», «Ключі від моєї суперсили. Бібліотерапевтичний квест», «Емоційні гойдалки війни. Психологічний порадник».
ІІІ Міжрегіональний бібліотечний форум яскраво продемонстрував, що, незважаючи на всі труднощі останніх років, книгозбірні продовжують виконувати свою культурно-просвітницьку місію, розвиватися та зміцнювати партнерські відносини між громадами та колегами з різних регіонів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Культура історичної пам'яті в Україні: аспекти бібліотечної роботи на НПК кроссекторального проєкту

Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» запрошує до участі

Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття»