03 грудня 2013

Книжечки від "Грані-Т" - у дарунок херсонським бібліотекам

Сьогодні, 3 грудня 2013, до Херсона з Києва прибув незвичайний вантаж – до обласної бібліотеки для дітей доставлено щедрий подарунок від видавництва «Грані-Т» - 48,5 тис. новеньких дитячих книжечок для поповнення фондів бібліотек області, для юних читачів Херсонщини! 
 
Самі видавці про свої книги і свою працю кажуть так: «Наші книги неодмінно містять елементи, які виконують завдання розвитку дитини, пояснення реалій сучасності, й сприяють виробленню в маленького читача власного, індивідуального погляду на ці реалії. Наші дитячі книги «ростуть» разом із дітьми… Ми робимо більше ніж книги! Ми творимо те, що зріднює людей!» (http://www.grani-t.com.ua/about)

95 назв творів улюблених дітворою сучасних авторів українською й російською мовами, видання, що побачили світ у найпопулярніших серіях видавництва – «Сучасна дитяча проза», «Життя видатних дітей», «Українська майстерня фантастики», «Класні комікси» (українська класична література у привабливому для дітей форматі – для першого знайомства), «Суперники», «Мультстудія»… І то все у кількості примірників (по 500 щонайменше!), якої буде достатньо, щоб кожна назва потрапила до усіх дитячих бібліотек області та публічних книгозбірень, що обслуговують дітей – насамперед сільських. Звичайно, в розподілі книжок серед бібліотек будуть певні пріоритети: перевагу матимуть ті книгозбірні, які найліпшим чином організували роботу юних бібліотечних волонтерів і найбільш активно працюють у обласній акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!»

    

Бібліотекарі та юні читачі Херсонщини щиро вдячні за чудовий подарунок київському видавництву «Грані-Т», а також усім доброчинцям, що посприяли в його доставці за призначенням. Адже щоб привезти цей подарунок до нашого міста (майже 10 тонн вантажу!), знадобилася вантажівка-«фура» - і тут на допомогу прийшов наш земляк Володимир Анатолійович Демьохін, що нині мешкають у столиці. Розвантаження було б вельми складним без спеціальної техніки, - на виручку прийшов Херсонський морський торговельний порт і його директор Ткаченко Ігор Валентинович, надавши автонавантажувач.
  

А вже у класичному «ланцюжку», по якому книжки доправляли до місця тимчасового зберігання в книгосховищі обласної дитячої книгозбірні бібліотекарям допомагали читачі. Дякуємо усім, хто долучився до доброї справи!
   
  


Бібліотечний Миколай цьогоріч вже точно принесе подарунки юним читачам Херсонської області…

6 коментарів:

  1. Ой, який гарний подарунок вам прислав Миколайчик! Можливо і Каланчаку щоб перепаде?!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А як же, неодмінно перепаде :) - усім бібліотекам у районах області, що обслуговують дітей і, звичайно, насамперед дитячим. Зараз якраз розподіляємо цей подаруночок, і десь там якраз на Миколая вже можна буде дізнатися, скільки саме маєте отримати :) - для кожного району точно будуть усі 95 назв, а вже по скільки примірників - то ще підрахувати треба.

      Видалити
  2. Вітаємо Вас і ваших читачів з величезним поповненням. А статтю в журналі "Країна" № 196 від 07.11.2013 про дане видавництво читали?

    ВідповістиВидалити
  3. Ми маємо зовсім інший досвід спілкування й співпраці з цим видавництвом - цілком позитивний (що, до речі, засвідчує й остання подія). А ще - десятки зустрічей наших читачів із відомими українськими письменниками - реальних! не тільки у Скайпі, - які без допомоги видавництва "Грані-Т" були б неможливими.

    ВідповістиВидалити
  4. Раді за вас! А яким чином ви добились такого дарунку? У нас в Одеській області взагалі не було дитячих надходжень. Тому я в пошуку...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я вже писала у попередньому коментарі про нашу активну співпрацю з "Грані-Т", і, до речі, усі обласні фінали конкурсу "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" організовувала саме наша бібліотека - як святкові шоу на "великій" сцені; а ще ж - співпраця у проектах "Зустрічі без прощань", "Відкритий урок читання" і т. д., у яких і самі "гранівці" участь брали, і запрошення й приїзди до Херсона українських письмеників забезпечували. Отож, тривала й плідна співпраця принесла нам такий подарунок - ініціатива виходила від самого видавництва. Бібліотека ж, звичайно, з ентузіазмом і вдячністю цей подарунок - і для себе, і для бібліотек області, що працюють з дітьми, - прийняла.
      Резюме: бібліотекарі своєю невтомною працею "заробили" цей подарунок для своїх читачів :)

      Видалити