27 вересня 2015

"Ігри патріотів Херсонщини": районні фінали обласного турніру

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відбулась низка районних фіналів обласного інтелектуального турніру "Ігри патріотів Херсонщини". Районні бібліотеки для дітей - головні організатори ІІ туру Ігор - опублікували оперативні звіти про підсумкові змагання юних патріотів-краєзнавців на своїх веб-сторінках, тож до вашої уваги - огляд-панорама цих публікацій.
  
22 вересня Новокаховська міська бібліотека для дітей вітала у себе в гостях юних знавців рідного краю, переможців І туру обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини», які зібралися, щоб пройти наступний етап випробувань – 2-й тур гри та позмагатися за звання переможця.
Основним елементом цих випробувань стали тестові завдання з історії краю, її природи та літератури. Змагалися діти у трьох вікових групах: учні 4-5, 6-7 та 8-9 класів. Після тестування для  всіх учасників змагань  відбулося свято, на  яке завітав головний партнер турніру Олександр Миколайович Сидоренко. 
На завершення свята відбулося відзначення переможців І туру, яких поздоровила та вручила грамоти директор Новокаховської ЦБС Петрова Людмила Миколаївна, а завідуюча міської бібліотеки для дітей Карпенко Валентина Іванівна вручила кожній дитині подарунок від О.М.Сидоренка – карту «Херсонщина в кишені», наголосивши, що є подарунки й для бібліотек – учасниць турніру, які отримують  книги  «Путешествие по Херсонщине» - енциклопедію-путівник, а міська бібліотека для дітей - ще й книжку Олександра Скорохода «Херсон: вчера и сегодня». 
А переможцями 2 туру обласного інтелектуального турніру  «Ігри патріотів Херсонщини» у місті Нова Каховка стали:  серед учнів 4-5 класів – Кубарєв Ярослав (ЗОШ № 10, читач міської бібліотеки № 2), серед учнів 6-7 класів – Шандра Влада (ЗОШ № 1, читач міської бібліотеки для дітей), серед учнів 8-9 класів – Гребіневич Ірина (НВК № 2, Плодівська сільська бібліотека).  

22 вересня II районний етап обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» відбувся і в Білозерській районній дитячій бібліотеці ім. В. Стуса. У районному етапі змагань взяли участь 19 школярів - читачів бібліотек Білозерщини.
Переможцями турніру в Білозерському районі стали:
Молодша вікова категорія: I місце – Вишніцька Вікторія, 5 клас, Олександрівська с/б.
Середня вікова категорія: I місце – Войтович Іванна, 8 клас, Олександрівська с/б.
Старша вікова категорія:I місце – Баландіна Ірина, зараз вже 10 клас, читачка РБ. 
Детальний репортаж читайте й переглядайте у блозі Білозерської районної бібліотеки для дітей: http://bibliozerka.livejournal.com/92841.html .

***
У бібліотеках Каховського району серед ерудованих та начитаних були визначені  переможці І етапу Турніру «Ігри патріотів Херсонщини», які взяли участь у ІІ (районному) турі, що відбувся 25 вересня у Каховській районній бібліотеці для дітей.

Для учасників біблоітекою разом з Історичним музеєм м.Каховки були розроблені тести для кожної вікової категорії та вікторини.
Цей турнір викликав у дітей незабутні емоції та спонукав на подальше поглиблене вивчення відомостей про рідний край. За результатами турніру переможцями стали:
Мельник Вікторія - учениця 5 класу  Костогризівської ЗОШ та Шкляр Тимур – учень 7 класу Роздольненської ЗОШ.

***
  
У Каланчацькому районі II етап проходив під назвою «Мій край єднає плин тисячоліть» в якому прийняли участь 141 учасник із районної дитячої та 12 сільських бібліотек-філій. Хочеться відзначити активних учасники турніру Новопавлівську, Новокиївську, Хорлівську, Олександрівську бібліотеки-філії, які постійно цікавилися різними краєзнавчими питаннями, новинками, висвітлювали на сторінках своїх бібліотечних блогів.
Переможцями визнані: Левченко Ілля (учень 5 класу), Чопій Катерина (6 клас), Рижко  Дмитро (9 клас). Подякою відзначено Ковальчук Катерину - у номінації "Я - «Супер-читач!»".
     


Немає коментарів:

Дописати коментар