28 вересня 2015

"Виховуємо громадянина - патріота України": Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2015

Колеги із шкільних бібліотек звертаються з приводу рекомендацій щодо проведення цьогорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. 
Тож уточнюємо:

Інститут модернізації змісту освіти 07.09.2015 р. надіслав на адресу керівників обласних методичних центрів з питань діяльності ШБ (до обласних інститутів післядиплосної педагогічної освіти, а в Херсонській області це - Академія неперервної освіти) лист за №2.1/10-38 "Щодо наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 941", у якому, з посиланням на згаданий наказ, йдеться про проведення в Україні з 1 по 31 жовтня Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом "Виховуємо громадянина - патріота України".
Як додаток до цього листа були розіслані також і Рекомендації щодо проведення місячника, розроблені Інститутом разом з Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. В.О.Сухомлинського.

Окрім того, проведення місячника затверджено наказом МОН України 16.06.2015 № 641 "Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах" (див. п.3.10 Заходів)
  
Радимо також звернутися до добірки матеріалів від "Віртуального методичного об'єднання шкільних бібліотекарів Запорізької області":
http://zw.ciit.zp.ua/index.php/Всеукраїнський_місячник_шкільних_бібліотекарів_"Виховуємо_
громадянина-патріота_України!"_(жовтень_2015)

Немає коментарів:

Дописати коментар