11 вересня 2015

Лекція Пітера Померанцева онлайн

Сьогодні щорічний фестиваль короткометражного кіно про медіа «Кіномедіа» провів OpenAir, що відбувся у вільному просторі KMArtYard (НаУКМА). У програмі - лекція Пітера Померанцева , британського журналіста, телепродюсера і письменника. Окрім учасників заходу в Києві, онлайн участь у ньому могли взяти й журналісти, медіа-активісти та інші зацікавлені люди (як от бібліотекарі).
Громадська організація "Режисер.Орг" організувала перегляд лекції з наступним обговоренням, за підтримки Центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" бібліотеки ім. Дніпрової Чайки і, власне, якраз в бібліотеці.

Мова в лекції йшла про важливість медіаосвіти і про те, з якими викликами вона зараз стикається (навіть там, де вже доволі давно існує її розвинута система), про радикальні зміни в каналах поширення інформації, що відбулися з появою Інтернету, про поняття об'єктивності, правдивості інформації, контролю за ЗМІ з боку держави, власників і, на противагу - громадськості - на прикладі досвіду європейських країн, США, країн Балтії - і Росії, Китаю, і, звичайно - про інформаційну війну, з якою зіткнулися у останні роки українці. 

Трансляція проводилась телеканалом Espreso.TV (запис тут: https://youtu.be/onFU2B8gjbk?t=2h17m9s) та на каналі YouTube "Могилянка" в інтерактивному режимі, тож запитання Пітеру могли поставити не лише учасники зустрічі в Києві, а й глядачі з інших міст, зокрема й херсонці - на сайті фестивалю кіномедіа (http://www.kinomedia.in.ua/ua/videos). 

Немає коментарів:

Дописати коментар