26 жовтня 2012

Фахове навчання в бібліотеці

Як і щомісяця, в останню п'ятницю колектив ХОБД зібрався на фахове навчання. 
У програмі - огляд нових надходжень із числа професійних видань та періодики, ознайомлення з матеріалами, привезеними із щорічної конференції директорів обласних бібліотек для дітей - широка палітра видань бібліотек Кіровоградщини - яскравих, різнопланових, змістовних.
  
       

        
Але родзинкою навчання цього разу став виступ Mary Beth Phair, волонтера Корпусу Миру в бібліотеці, тема якого - "Громадська підтримка публічних бібліотек в США". Мері Бет у своєму рідному місті в штаті Массачусетс була членом Ради піклувальників публічної бібліотеки, тож поділилась досвідом організації діяльності волонтерів та "друзів бібліотеки", розповіла про традиції організації бібліотечного обслуговування в Америці, зокрема про історію створення низки бібліотек, в основу яких були покладені приватні книжкові колекції, цільові фінансові вкладення меценатів. 
  


Цікавою для учасників навчання була і тема фандрейзингової діяльності "друзів бібліотеки", зокрема проведення книжкових ярмарків, а також проведення костюмованого "бібліотечного параду" - з метою залучення дітей до відвідування бібліотеки та до читання.

    
Постійна адреса публікації: http://vbpi.blogspot.com/2012/10/blog-post_26.html 

Немає коментарів:

Дописати коментар