30 жовтня 2012

Обласний семінар-тренінг для працівників шкільних бібліотек

День перший - 30.10.2012

Тема семінару - "Шкільна бібліотека: інноваційні ідеї для розвитку".
Але розпочався семінар з обговорення питання традиційного, але актуального для книгозбірень загальноосвітніх навчальних закладів - про систему та порядок забезпечення підручниками.
Л. І. Перепелиця, головний спеціаліст управління освіти і науки обдержадміністрації, не лише дала детальну консультацію щодо практики книгорозподілу, яка застосовується нині, а й окреслила практичні механізми, використовуючи які бібліотекарі можуть краще узгодити потреби своїх шкіл у підручниках із наявними їх ресурсами.






Логічним продовженням теми стала консультація О. В. Давиди, завідуючої відділом комплектування та обробки документів, під час якої учасники семінару-тренінгу отримали відповіді на чимало запитань, пов'язаних з комплектуванням та обліком фондів шкільних бібліотек, зокрема документів на нетрадиційних носіях.


Презентація нового обласного партнерського проекту "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє", а також практична частина семінару - фахова екскурсія обласною бібліотекою для дітей, із детальним ознайомленням з інноваційними формами роботи з читачами, різножанровими авторськими виставками, програмами стимулювання читання школярів; робота з альбомами-літописами креативних програм бібліотеки; перегляд показового заходу продовжили й завершили перший робочий день семінару.

День другий - 31.10.2012

Без коментарів :)





Тренінг із веб-серфінгу в інтернет-центрах бібліотеки - навчально-інноваційному, "Бібліомосту", та  LEAP-центрі.



    
Програма семінару.

Немає коментарів:

Дописати коментар