24 вересня 2013

Соціальні мережі як дзеркало бібліотечного свята

Це твердження, здається, вже не має викликати жодних сумнівів: у соціальних мережах найоперативніше відображення знаходять усі події бібліотечного життя, і у "організований" (як от акція з виставлення у "ролі" основних світлин святкового плакату УБА), і в неформальний спосіб.

Секція "Фахові комунікації та інноваційний розвиток" Української асоціації працівників бібліотек для дітей запрошує усіх колег - працівників бібліотек, що обслуговують дітей, приєднуватися до святкового Інтернет-форуму бібліотек для дітей України, що проводиться за планом роботи Асоціації на 2013 рік.
На сторінці Форуму, увійшовши до відкритої групи "Інновації по колу", можна розмістити інформацію про заходи, приурочені до Всеукраїнського дня бібліотек: тексти, фотографії, посилання на власні публікації на веб-сайтах чи у блогах своїх бібліотек або ЦБС, відеоролики чи презентації – як посилання або як приєднані файли, і звичайно ж - обмінятися привітаннями з нагоди професійного свята :).
Активність бібліотек у Форумі планується підсумувати  до 30 жовтня та оголосити на листопадовій Конференції Української асоціації працівників бібліотек для дітей.
Запрошення на Форум, підписане за дорученням Президії Української асоціації працівників бібліотек для дітей генеральним директором Національної бібліотеки України Аллою Іванівною Гордієнко, розміщене на сторінці Асоціації - http://chl.kiev.ua/default.aspx?id=6443


Основним форматом Всеукраїнського дня бібліотек у Херсонській обласній бібліотеці для дітей стане цього року вже анонсований тут святковий веб-квест «30.09» (http://30-09quest.blogspot.com - блог за цією адресою відкрито напередодні Всеукраїнського дня бібліотек), точніше – його стартові акції. Адже цей проект розрахований на навчальний рік і фінішує, у переважній більшості «маршрутів», 1 червня 2014 року. 
Принаймні два з них - "Велика Книга Читацьких Рекордів" та "Фабрика бестселерів", пов'язані з реалізацією новеньких ідей, презентованих на міжрегіональному ярмарку "БібліоКре@тив".


Особливою складовою квесту «30.09» стане волонтерський веб-квест «П’ять сходинок до успіху, або Ключ від бібліотеки». За активністю участі волонтерських бригад у цьому квесті та успішним виконанням його завдань визначатимуться лідери бібліотечного волонтерського руху сезону 2013-2014 року. Основна сторінка волонтерського веб-квесту буде розміщена у колективному блозі «Бібліотечні волонтери Херсонщини»
  

Немає коментарів:

Дописати коментар